Önder'den CHP'ye yanıt: Paramparça edeceğiz sizi paramparça

Önder'den CHP'ye yanıt: Paramparça edeceğiz sizi paramparça
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder, kendilerine daha önce 'Sizinle yan yana görünmek bize zarar verir' yanıtını veren CHP'ye, gösterdiği adaylar üzerinden sert sözlerle yüklendi.

Ankara-- 30 Mart yerel seçimlerine "Şehir senin" sloganı ile katılacak olan HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder, kendilerine daha önce 'Sizinle yan yana görünmek bize zarar verir' yanıtını veren CHP'ye, gösterdiği adaylar üzerinden sert sözlerle yüklendi. "Mansur Yavaş vermiyormuş? Deniz Gezmiş'e 'katil' Eşber Yağmurdereli'ye 'kör' diyen adam bunlara zarar vermiyormuş. Malatya'da da Mehmet Ali Ağca'yı aday gösterin kesin kazanırsınız. Gezi direnişinde yaşamını yitiren Hataylı canlara marjinal diyen adamı gittiniz İstanbul'da aday yaptınız" diyen Önder, "Bize de oylarımızı bölmeyin diyorsunuz öyle mi. Paramparça edeceğiz sizi paramparca" ifadesini kullandı. Önder ile birlikte İstanbul için HDP'nin diğer Eş Başkan adayı olan sanatçı Pınar Aydınlar ise, "Sermaye ağalarının, patronların değil, yoksul halkın sesi olacağız" dedi.

Aydınlar: Paris'te katledilen devrimci kadınları anıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Pınar Aydınlar da, " Paris'te katledilen 3 Kürt devrimci kadını anıyoruz. Bizler İstanbul'a adayız. Sermaye ağalarının, patronların değil, yoksul halkın sesi olacağız. Gezi'de katledilenlerin sesi ve yüreği olarak, eşit, özgür ve sömürüsüz bir dünyanın temsilcileri olarak bir kez daha yaşasın halkların yoldaşlığı" dedi. 

Önder: Hayatı kuracak olan bizleriz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder ise, "Bu ülkede yolsuzluk ve soytarılar ile hesaplaşma günü başladı. Biz hepimizi o gün oradaydık diyeceğiz" dedi. Önder, bütün siyasi partilerin aday tanıtım toplantılarını izlediklerini oralarda her şeyin olduğunu ancak halkın olmadığını HDP toplantısında ise halkın olduğunu kaydetti. Önder, "Trilyonlarca liralık çekler uçuşuyor havada aday adayı olmak için. Bizde bu işin onurundan başka bir şey yok. Trilyonlarca lira çeklerin uçuştuğu denilen yerlere tabiî ki bu halk giremez. Bu topluluğunu yüzde 80'i asgari ücretlidir. Ama hayatı kuracak olan da bizleriz. Gezi direnişi, Rojava ve Amed, halklara şunu gösterdi; Tekmemizi vurduğumuzda iktidar aşağı inecek kadar yakınımızdaymış" ifadesini kullandı. Önder, kadınların diğer partilerin içinde de adaylarında da olmadığını söyleyerek, "Bunlar gece rüyasında şu kadınla yetkisini paylaştığını görse korkar uyanız. Kadın kentleri yaratacağız" dedi. 


'Ömrümüz zulüm ile mücadelede geçti'

Önder, CHP'ye yönelik de sert eleştirilerde bulundu. CHP'nin kendilerini 'bölücülük' ile suçlamasına "Bu da bizim altın madalyamız olsun. Buna alışkınız biz" diyerek cevap veren Önder, CHP'ye şu sözlerle yüklendi: " 'Oyları bölmeyin' diyorlar. Biz bunu boşa çıkartmak için ilkesel olarak yaklaşımlarını sorduk. Kente dönük siyasetlerini söylemelerini istedik. Neo liberal dile sapmadan bunu yapmalarını istedik. Bize 'sizinle yan yana görünmemiz bize zarar verir' dediler. Bende onlara 'Biz buradaki temsilciler ve burada olmayan yoldaşlarımız bu ülkenin en şerefli insanlarıdır' yanıtını verdim. Ömrümüz zulüm ve faşizm ile mücadele de geçmiş. Bizim yanımızda durmak kendini bilene ve insan olana sadece şeref verir. Kim zarar vermiyormuş? Mansur Yavaş vermiyormuş? Deniz Gezmiş'e 'katil', Eşref Yağmurdereli'ye 'kör' diyen adam bunlara zarar vermiyormuş. Malatya'da da Mehmet Ali Ağca'yı aday gösterin kesin kazanırsınız." 


Sarıgül eleştirisi

Önder kendisine sürekli "Neden CHP'ye saldırıyorsunuz" dendiğini belirterek, şunları kaydetti: "Ben onların dediklerini söylüyorum. Hırsız dediğiniz adamı tuttunuz İstanbul'a aday yaptınız. Bu sizi utandırmayacak, yoksullar size zarar verecek öyle mi? Gezi direnişinde yitip giden Hataylı canlara marjinal diyen adamı gittiniz aday yaptınız. Bize de oylarımızı bölmeyin diyorsunuz öyle mi. Paramparça edeceğiz sizi paramparca. Alırsınız Mansur Yavaş'ı, Sarıgül'ü, Hatay belediye başkanını hep birlikte Maraş ve Sivas katliamlarının anmasına gidersiniz. Bizde oyunuzu bölmeyiz tabi gidecek yüzünüz varsa."


'Seçimi alarak haramilerin saltanatını yıkacağız'

AKP'li belediyeleri korku sardığını ve seçimleri göremeyeceğine inandıklarını belirten Önder, "Yerel seçimlere iki parti giriyor. Biri; biz ve bileşenlerimiz, diğeri ise o partiler. Biz halktan yana olan partiyiz. Biz bu ülkenin geleceği ve yüz akıyız. Kim kimi bölüyormuş kim kimi kovalıyormuş göreceğiz. Bu düzen partilerini söküp atacağız" ifadesini kullandı. Önder, Pınar Aydınlar ile birlikte İstanbul'u köşe köşe gezeceklerini ve seçimi alarak haramilerin saltanatını yıkacaklarını söyledi. 


hdp-1.jpg

hdp-3.jpg

hdp-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.