Özer, Esenyurt’ta ‘kent uzlaşı’ adayı

Özer, Esenyurt’ta ‘kent uzlaşı’ adayı
Diyarbakır’ın da yakından tanıdığı isimlerden olan, GAP Belediyeler Birliği kurucusu ve Genel Sekreteri Prof.Dr.Ahmet Özer, İstanbul Esenyurt’ta ‘Kent uzlaşı’ kapsamında CHP ve DEM’in ortak adayı oldu.

TİGRİS HABER - CHP, bir süre önce Esenyurt ilçesinde Ali Gökmen’i aday olarak açıkladı. DEM Parti ile süren görüşmeler kapsamında “kent uzlaşısı” sağlandı, Esenyurt’ta değişiklik kararı verildi. Ali Gökmen adaylıktan çekildi, yerine Prof.DR. Ahmet Özer adaylaştırıldı.

Aslen Van’lı olan sosyolog Ahmet Özer, Diyarbakır ve Mersin’de uzun süre görev yaptı. GAP Belediyeler Birliği kurucuları arasında yer alan ve uzun süre Genel Sekreterlik görevi yapan prof.Dr. Ahmet Özer, ilkokul ve ortaokulu Van’da, liseyi ise Diyarbakır’da tamamladı. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Özer, Hacettepe Üniversitesi’nde sosyoloji, ODTÜ’de ise “Bilim ve Siyaset Felsefesi” alanlarında yüksek lisans yaptı. 1999 yılında doçent, aynı yıl profesör unvanını aldı. Özer, uzun süre, Mersin Toros Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.