PTT DERSİM’İ BULDU

PTT DERSİM’İ BULDU
Adres bölümüne Tunceli yerine Dersim yazan mektuplar adreslerine ulaşmaya başladı

Tunceli’nin eski adı olan “Dersim” isminin iadesine ilişkin tartışmalar sürerken, kent içi ve kent dışından adres bölümüne Tunceli yerine “Dersim” yazan mektuplar adreslerine ulaşmaya başladı.

Dersim ismiyle spor kulübü, dernek ve gazeteler kurulurken, kent isminin de iade edilmesi amacıyla Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) tarafından mektup kampanyası başlatıldı. DEDEF tarafından başlatılan mektup kampanyası kapsamında ile gönderilen mektupların adres kısmına Tunceli yerine Dersim yazılması istenirken, yazılan mektuplar PTT tarafından adreslere ulaştırılmaya başlandı. Başlatılan kampanyaya ilişkin bilgi veren DEDEF Genel Başkanı Ahmet Balkıs, "Bu kampanyanın amacı Dersim isminin iade edilmesiyle ilgili. Kampanyanın Dersim isminin iadesiyle sonuçlanacağımıza inandığımız bir kampanya" dedi.
PTT’nin Dersim’i tanıdığını ifade eden Balkıs, "Sadece PTT değil Cumhurbaşkanı, Başbakan, siyasi parti temsilcileri de tanıdı. Onlar da ifadelerinde çok fazla Tunceli kullanmıyorlar daha çok Dersim diyorlar. Bütün Türkiye Tunceli’yi Dersim olarak tanıdı. PTT tanıdığını bize gönderilen mektupları yerlerine ulaştırarak ispatladı. Bunları belgeleyebiliriz" diye konuştu.
İsminin iade edilmemesi halinde hukuki süreç başlatacaklarını kaydeden DEDEF Genel Başkanı Ahmet Balkıs, "Hukuki süreçte Dersim isminin iade edilmesi yönünde dava açılacak. Önce Türkiye’de eğer dava reddedilirse Avrupa’ya taşınacak. Bu anlamda gönderilen her mektup bizim için bir delildir. Mektup sayısını önemsiyor avukat arkadaşlarımız" şeklinde konuştu.
Resmi kurumlara yazılacak dilekçe ve başvurularda da Tunceli yerine Dersim yazılmasını isteyeceklerini ifade eden Balkıs, "Yakın zamanda Dersimlilerden şunu isteyeceğiz. Herhangi bir resmi kuruma dilekçe yazarken, başvuruda bulunurken adres kısımlarına Dersim yazsınlar. Dersim Emniyet Müdürlüğü, Dersim Valiliği gibi. Biz devletin resmen kabul etmesini istiyoruz. Bu bölgenin adı Dersim’dir. Bu ismin iadesini istiyoruz. Çok zor bir şey istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 
Balkıs, ismin iade edilmemesi halinde referandum da dahil farklı yollar izleyeceklerini de sözlerine ekledi.
Başlatılan mektup kampanyasına kent sakinleri de olumlu bakıyor. Vatandaşlar, Tunceli’den ziyade kentin isminin Dersim olarak kullanıldığını belirterek, bu ismin resmi anlamda da iade edilmesini beklediklerini dile getiriyor.
Vatandaşlardan Savaş Gökyıldız, Onur Can Kara ve Devrim Yücel, başlatılan kampanyayı olumlu bulduklarını ancak Dersim isminin resmi anlamda da kabul görmesini beklediklerini söyledi.
Mektup kampanyası Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.