Ring sistemine tepki: Halkı salgının merkezine götürüyorlar

Ring sistemine tepki: Halkı salgının merkezine götürüyorlar
Diyarbakırlı vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce başlattığı ring uygulamasına tepki göstermeye davam ediyor.

TİGRİS HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada ‘Ulaşım Master Planı’nı revize etmesiyle gündeme gelen ring sistemine tepkiler sürüyor. Yenişehir ve Kayapınar İlçelerine bağlı TOKİ’de oturan vatandaşlar, ring sistemine tepki göstermek için bir araya geldi.

İnsanlara ‘korona olun’ diyorlar

Açıklama öncesi binaların kapılarına, “Vatandaşları evlerinin önündeki duraklardan alıp hastanenin bahçesine indiriyorlar. Bu salgında hastane bahçelerindeki insanlarla ‘korona olun’ diyorlar. Tepkimizi paylaşmak için 4. Etap yönetim binası önünde açıklama yapacağız” duyurusu yapıldı.

Vali bey sorunu çözeceğini söyledi

Bu duyurunun ardından çok sayıda kişi 4. Etap yönetim binası önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. Toplanan kalabalık adına Şeyhmus İltaş bir açıklama yaptı. İltaş, “Vatandaşlarımız bir yere gidebilmek için iki araç değiştiriyor. Bu uygulama bize zaman kaybı yaşatıyor. Sayın valimiz sorunu çözeceğini dile getirdi ancak sorun hala duruyor. Toplu taşımanın eskisi gibi devam etmesini istiyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.