Roboski'de asker görevini yapmış!

Roboski'de asker görevini yapmış!
Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın Roboski hakkında verdiği kararın gerekçesi skandallarla dolu.

Ankara - Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın Roboski katliamına ilişkin verdiği karara tepkiler tüm hızıyla devam ediyor. Kararı  değerlendiren BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, kararı doğrulattıklarını söyledi. Beştaş, karar ile Roboski'de 34 kişinin yeniden katledildiğini belirterek, "2 yıldır bu aklamanın hazırlığı yapılıyordu. Emri veren emri uygulayan, hangi savaş uçağının bombalandığı, katliamın nasıl işlendiği bakımından kamuoyunun vicdanı kararını vermiştir. Bu aklamanın vicdanda ve hukukta hiçbir karşılığı yoktur" dedi. Beştaş, kararın gerekçesinde "Asker görevini yapmıştır" ibaresinin oldukça üzücü olduğunu söyledi. 

'Katliam bir kez daha emri verenlerce işlendi'

Beştaş, kararın hukuki altyapısının da olmadığına işaret ederek, Diyarbakır özel yetkili savcılığı gibi Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın da karar için uygun zamanı bilerek beklediğini kaydetti. Beştaş, "Balyoz ve Ergenekon sanıklarının işlenen suçların sempatik gösterilmeye çalışıldığı bir ortamda, yargı bağımsızlığının tartışıldığı bir ortamda bu kararın verilmesini kimse izah edemez. Bu karartılmak ve kapatılmak istenen bir dosya idi. Bu zamanlama seçildi. Katliam bir kez daha emri verenlerce işlenmiştir" dedi. 

Beştaş, bugün Şırnak'ın iki milletvekilinin de Meclis'te yemin edeceğini bundan dolayı kararın zamanlamasının özel olarak yapıldığını söyleyerek, "Şırnak vekillerimiz yemin edecek bu da aslında zamanlamanın bir parçasıdır" diye konuştu. Beştaş, karara ilişkin gerekli incelemeleri yapacaklarını ve Anayasa Mahkemesi ile AİHM'e başvuru haklarını kullanacaklarını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.