RTÜK'ten Taş Kağıt Makas dizisine soruşturma!

RTÜK'ten Taş Kağıt Makas dizisine soruşturma!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yayın hayatına yeni başlayan 'Taş Kağıt Makas' adlı dizi hakkında inceleme başlattı. RTÜK Başbakanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

TİGRİS HABER - Kanal D'nin yeni dizisi 'Taş Kağıt Makas' 2. bölümden tepki çeken bir sahneye imza attı.

Oyuncu kadrosu arasında Ekin Koç, Serra Arıtürk, Ozan Güven gibi isimler yer alan dizinin 2. bölümündekki bir sahnede, Burak Yörük'ün hayat verdiği Fecir Emirkıran'ın bir kadına aşağılayıcı hareketler yaptırması olay oldu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) Kanal D'de yayımlanan "Taş Kağıt Makas" adlı dizi hakkında yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle inceleme başlatıldı.

Dizinin bir sahnesinde 4 kadın sıraya dizildi ve kadınlara 'köpek gibi içki içmesi' söylendi. Tepkilere neden olan sahnede, Burak Yörük'ün hayat verdiği Fecir karakteri, kadın karaktere "Köpek gibi havla!" diye bağırıyor ve sonra "Köpek gibi iç!" diyerek zorla alkol içiriyor.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kadın istismarı içeren ve kadınları aşağılayan yapımları incelediklerini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.