Saadet Partisi: Sağlıkçıların yanındayız

Saadet Partisi: Sağlıkçıların yanındayız
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, sağlık çalışanlarının bu zor süreci atlamaları konusunda parti olarak hem doktorların hem sağlık çalışanlarının yanında olduklarını söyledi.

TİGRİS HABER - Yazılı açıklama yapan ve 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerine değinen SP Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, "Pendemi sürecinde canla başla çalışan sağlık camiası, salgın döneminde birçok çalışanını kaybetti. Geceli ve gündüzlü çalışan, çocuklarından ve evinden ayları bulan sürede ayrı düşen oldu. Sağlık alanında elinden gereğini yapan, insanın canını emanet ettiği sağlık camiası, hak ettiği emeğin karşılığını alamıyor, artık iş yavaşlatma greve kadar varıyor, geçinemeyen sağlık camiası meydanlara çıkıyor. Hükümet, yurt dışında mesleğini yapmak için gidenlerin sayısının farkında. ' Gidiyorsa gitsinler, yeni mezunlar doktor olur ' mantığıyla resti çekiyor.” dedi.

‘Hükümet sınıfta kalmıştır’

Açıklamasında ‘Tecrübeli doktorlarımızın beyin göçüne karşı olmayan hükümet, az maaşla çok iş yapma amacında, doktoru varken yurt dışından ucuz insan gücü olarak doktor ithalatında bulunuyor.’ Diyen Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın geçinememe sıkıntısını " Asgarî ücretle de insanlar yaşıyor." mantığıyla çözmeye çalışanlar, eğitim camiasında da sınıfta kalmıştır. Sürekli huzurdan ve refahtan, güzel günlerden bahseden, pembe tablolar çizen iktidar, 2023'e üç mevsim kala, kimsenin bu rüyadan uyanmasını istemiyor. 14 Mart Tıp Bayramı'nı doktorlarla sağlık çalışanları buruk biçimde kutluyor, nasıl kutlamak ise. Biz, alın terine, emeğe saygıyı esas tutan 'Adil Düzen- Adil Paylaşım' ilkesiyle doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın yanındayız." dedi.

Saadet Partisi olarak, sağlık çalışanlarını yerinde ziyaret edip, çözüm bekleyen meselelerini raporlaştırdıklarını belirten İl Başkanı Ergin, sağlık çalışanlarının hak ettiği ücreti almamasının üzücü olduğunu ifade etti. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.