Sabah Namazına gidip camide çorba içtiler

Sabah Namazına gidip camide çorba içtiler
ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen sabah namazı buluşması etkinliğinde, vatandaşlara camide çorba verildi.

Tigris Haber- Şırnak'ın Silopi ilçesinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen sabah namazı buluşması etkinliğinde, vatandaşlara çorba verildi. Camide ilginç bir görüntü oluştu. 

TÜGVA tarafından gerçekleştiren sabah namazı buluşması etkinliği, Silopi Çarşı Camii'nde yapıldı. Sabah namazının kılınmasının ardından Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, cami cemaati ile sabah namazının önemi hakkında sohbet yaptı. Daha sonra etkinliğe katılanlara da sıcak çorba ikramı yapıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlardan Cemal Sansur, "Sabah namazına kalkan bir toplum Mehmet Akif Ersoy'un deyimi ile "o toplum kurtulmuştur." Tek başına kılınan namaz ile cemaat namazı arasındaki fark bambaşkadır. Burada o manevi oksijeni teneffüs etmek apayrı bir zevktir. Bu işi düzenleyenlerden Allah razı olsun" dedi.

TÜGVA Silopi İlçe Temsilcisi Fırat Haşimoğlu da etkinlik ile ilgili bilgi vererek, "Türkiye Gençlik Vakfı olarak ülkemizin 81 il 404 ilçesinde aynı anda teşkilat olarak sabah namazında buluştuk. Belirttiğimiz camide sohbetimizi yaptık. Çorba ikramımız oldu. Allah katılımcılardan razı olsun. İnşallah bunu ileriki zamanlarda daha yaygın bir şekilde etkinliğimizi düzenleriz. Allah kaybolan kültürümüzü canlandırmayı nasip etsin" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.