Sancar: HDP ile müzakere şarttır

Sancar: HDP ile müzakere şarttır
6 muhalefet liderinin Ankara’daki buluşmasına ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar “Kim ki HDP’yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP’den farkı yoktur” dedi.

TİGRİS HABER - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 4. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu.

“HDP’yle müzakere etmek şarttır”

Sancar, “Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken güçlü demokrasi ve kalıcı barış, gerçek adalet için HDP’yle müzakere etmek şarttır. HDP’yle müzakere için de mutabakat aramak şarttır” ifadelerini kullandı.

“AKP ve MHP’den farkı yoktur”

Bugün 6 muhalefet partisinin başkanları bir araya geliyor. Gelsinler, çok iyi yapıyorlar. Diyalog, görüşme, tartışma iyidir ama HDP’yi yok sayan, bu diyalogda HDP’yle ilişki kurmayı, HDP’yle müzakere yürütmeyi planına koymayan bir anlayışın Türkiye’ye nasıl bir gelecek vaat ettiğini de açıklaması gerekiyor. Çünkü bu masada oturanların önce uzlaşması, kabul etmesi, mutabakata varması gereken şey ülkeye güçlü demokrasiyi ve kalıcı barışı nasıl getirebileceğimizdir. Kim ki HDP’yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP’den farkı yoktur. HDP’ye düşmanca yaklaşan herhangi bir partinin Türkiye’de kendini muhalefet gücü saymaya da hakkı yoktur.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum