Şanlıurfa'da vaka sayısında düşüş

Şanlıurfa'da vaka sayısında düşüş
Kovid-19 salgınının Türkiye'de ilk görüldüğü zamanlarda düşük vaka sayılarıyla öne çıkan Şanlıurfa'da, ilerleyen süreçte vakalarda ciddi artış yaşandı. Alınan yeni karar ve yapılan denetimler ile vaka sayısında düşüş yaşandı.

TİGRİS HABER - Şanlıurfa'da koronavirüs artış hızının yavaşlatılması amacıyla Valilik öncülüğünde koronavirüsle mücadelede sürekli yeni kararlar alındı. Kent genelinde denetimler sıklaştırıldı, tedbirler artırıldı ve filyasyon ekibi sayısı çoğaltıldı. Başlatılan Kovid-19 denetimlerini taviz vermeden sürdüren ekipler, 24 Mart 2020'den bu yana iş yerleri ve çeşitli tesisleri 765 bin 338 kez denetlerken, salgın kurallarına uymadığı tespit edilen 56 bin 717 kişiye de idari işlem uyguladı.

"Dikkat ve özene devam etmelerini istiyoruz"

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, salgınla ilgili oluşturdukları koordinasyon kurulunun her sabah durum değerlendirmesi yaptığını, tedbirleri yerinde ve zamanında alarak sorunların çözümüne yönelik adım attıklarını söyledi.

Kent genelinde vaka sayılarının arttığı dönemlerde de hastanelerde yatak sayısıyla ilgili bir problem yaşanmadığını aktaran Erin, evde tedavi gören kişilere yönelik de hayata geçirdikleri mobil sağlık hizmetinin devam ettiğini belirtti.

Vali Erin, kentteki kalabalık aile yapısına, düğün, taziye, hasta sorma gibi özel önem verilen örf ve adetlere dikkati çekerek, bu durumun hastalıkla mücadeleyi zorlaştırdığını aktardı.

Yüzyıllardan bu yana süren geleneklerinden vazgeçerek salgın sürecinde İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının belirlediği kurallara uyan kent sakinlerine teşekkür eden Erin, bu süreçte canla başla çalışan tüm kamu çalışanlarını da canı gönülden kutladığını söyledi. 

urfa-vali-tigris.jpg

“Başarıyı hep birlikte elde edebiliriz”

Vali Erin, risk değerlendirme haritasında Şanlıurfa'nın elde ettiği düşük riskli kategorisindeki durumunu koruması gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Şanlıurfa'nın vaka sayısı, pozitiflik oranı ve diğer kriterlere göre yapılan tespitte düşük risk grubunda yer alması sevindirici bir şey. Vatandaşlarımızın bundan sonra burada kalmak ve bunu sürekli kılmak için daha özenli davranmaları, daha çok ihtimam göstermeleri gereken bir döneme girmiş olacağız. Bu başarıyı hep birlikte elde edebiliriz. Vatandaşlarımızdan bugüne kadar ortaya koydukları o dikkati ve özeni devam ettirmelerini rica ediyoruz ki vaka sayılarının arttığı ve insanlarımızın hayatını kaybettiği bir süreçle, ortamla karşı karşıya kalmayalım."

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.