Savcı, gazetecilerin tutukluluğunun devamını istedi

Savcı, gazetecilerin tutukluluğunun devamını istedi
Diyarbakır’da 15'i tutuklu 18 kişinin yargılandığı davada savcı, gazetecilerin tutukluluğunun devamını istedi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 15'i tutuklu 18 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci gününde devam ediyor. Tutuklu gazetecilerin ardından tutuksuz gazeteciler savunma yaptı.

Tutuksuz yargılanan gazeteci Kadri Bayram, iddianameyi "içeriği boş" olarak nitelendirdi. Kürtçe savunma yapan gazeteci Esmer Tunç, "İki gün boyunca burada destek amaçlı bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. Hakkımdaki iddialar mesleğim gereği yaptığım faaliyetleri içeriyor. Yaklaşık 800 sayfadan oluşan iddianamenin içeriği tamamen mesleki faaliyetleri kapsıyor. Bu ülkede kameraman olmak suç mudur? Serdar Altan'ın da belirttiği gibi burada hesap vermek için değil hesap sormak için bulunuyoruz" diye konuştu.

Tutuksuz yargılanan Mehmet Yalçın ise, 10 yılı aşkın bir süredir kameramanlık yaptığını söyledi. Yalçın, iddianamenin içeriğinde yer alan telefon konuşmalarına değinerek, "Bundan doğal bir şey yoktur" dedi.

Gazetecilerin savunmasının ardından gizli ve açık tanıklar dinlendi.

Tutukluluğa devam talebi

Savcı, mütalaasını açıkladı. Savcı, "mevcut delil durumu, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin toplanmamış olması" gerekçeleriyle gazetecilerin tutukluluğunun devamını istedi.

Duruşma, avukatların mütalaa ve iddianameye dair savunmalarıyla devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.