Seçim kurulu DEM Parti'nin itirazını kabul etti

Seçim kurulu DEM Parti'nin itirazını kabul etti
Iğdır İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin Iğdır adayı Güneş ile Hoşhaber Beldesi adayı Emine Yöndem Kartal’ın başvurularının reddedilmesine yapılan itirazı kabul etti.

TİGRİS HABER - Adaylıkları ilçe seçim kurulu tarafından reddedilen DEM Parti Iğdır eşbaşkan adayı Mehmet Nuri Güneş ile Hoşhaber eşbaşkan adayı Emine Yöndem Kartal’ın İl Seçim Kurulu’na yaptığı itirazı kabul edildi.

İlçe Seçim Kurulu, 26 Şubat’ta her iki eşbaşkan ve İl Meclis üyeliği için başvuruda bulunan 4 kişinin adaylığını “katalog suçtan ceza aldıkları” gerekçesiyle reddetmişti. DEM Parti, adayların memnu hakların iadesine dair mahkemeden onay aldıklarını ve yasal olarak adaylık önünde engel olmadığına dair İl Seçim Kurulu’na itiraz başvurusu yaptı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre bugün itirazı değerlendirmek üzere toplanan kurul, Güneş ve Kartal başvurusu kabul etti.

Kurul kararında, yapılan düzenlemelere atıfta bulunarak herhangi bir suç iddiası ile ceza alan ve bu cezası infaz edilen kişinin daha sonra “memnu hakların iadesine” dair mahkeme kararı alan herkesin aday olabileceğine işaret ederek, başvuruyu kabul etti.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.