Sıcak mevsimde soğuk mevsim hazırlığı

Sıcak mevsimde soğuk mevsim hazırlığı
Diyarbakır’ın zanaatkârları yıllardır vazgeçemedikleri alışkanlıklarını devam ettiriyor. Bunlardan biri de sobacılık.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın zanaatkârları yıllardır vazgeçemedikleri alışkanlıklarını devam ettiriyor. Bunlardan biri de sobacılık. Eskiden beri kış hazırlıklarını yaz mevsiminde başlatan sobacılar, bu yılda dar gelirliler için ve doğal gazı bulunmayan yerleşim yerlerinde kullanılmak üzere sobalarını yapmaya başladı.

Yılların soba imalatçısı 68 yaşındaki Nurettin Tuncer, doğalgaz ile birlikte işlerinin hayli düştüğünü belirterek, "Eskiden toptancılara 500 civarında soba gönderirdik şimdi 10-20 tane gönderebiliyoruz" dedi. Genellikle kırsal kesimdeki yerleşimlerden soba siparişi aldıklarını söyleyen soba imalatçısı Nurettin Tuncer, doğal gaz nedeniyle işlerinin büyük oranda düştüğünü, buna rağmen ayakta kalmaya çalıştıklarını söyledi.

Doğalgaz işleri vurdu

60 yıldır soba imalatı yapan ve mesleğine 8 yaşında başladığını hala da devam ettiğini belirten Nurettin Tuncer, "Geçmiş yıllarda 3 gün 3 gece aralıksız çalıştığımı bilirim. Akşam yapar sabahları tüm sobaları satardık. Doğalgazın gelmesi ile birlikte bizim işlerimiz bitti sayılır. Bir müşteriyi bulmak için 40 dereden su getiriyoruz" diye konuştu. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.