Silopi’de çok sayıda kişi gözaltına alındı

Silopi’de çok sayıda kişi gözaltına alındı
Şırnak’ın Silopi ilçesi’nde bu sabah düzenlenen ev baskında aralarında çocuklarında bulunduğu 20'yi aşkın kişi gözaltına alındığını bildirildi

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah erken saatlerde Silopi'de Başak, Cudi, Barbaros, Dicle, Nuh, Karşıyaka, Yenişehir ve Şehit Harun Boy mahallelerinde eş zamanlı ev baskınları yapıldı. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekat ve siyasi şube polislerinin de destek verdiği ev baskınlarında isimleri öğrenilemeyen ve aralarında çocuklarında bulunduğu 20'yi aşkın kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlardan 18 yaşından küçük olanların Silopi emniyetinde, diğerlerinin ise Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtilirken, baskın sırasında evlerinde bulunmayan çok sayıda kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi. 

Gözaltına alınan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan birçok kişinin daha önce 2911 Sayılı "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununa muhalefet", "Polise mukavemet", "Örgüt propagandası" ve "Patlayıcı Madde bulundurma ve kullanma" iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi. 

(DİHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.