Şimdi kazanma zamanı

Şimdi kazanma zamanı
Şimdi kazanma zamanı

Bütün partiler yerel yönetim seçiminde adaylarını açıkladı. BDP dışında farklı olan partiyi göremedik. BDP’Yİ diğerlerinden farklı kılan adaylarının popüler olup olması değildir.Partide uyguladığı eşbaşkanlık sistemini yerel yönetim adayları için de hayata geçirmesidir. Seçime gireceği büyüklü küçüklü bütün il ve ilçelerde aynı yetkilere sahip eşbaşkanlıklarla yönetime talip olduklarını kamuoyuna  açıkladılar. İlginç olan, belirlenen adaylardan bazılarının seçileceği il veya ilçenin nüfusundan olmaması, belki de hiç gitmediği yere aday gösterildiler. Oy verecek vatandaşlar, ciddi bir tepki göstermeden adayı kendinden görerek kabulleniyor ve seçiyor.

Bu durum,yerelliğin, hemşericiliğin ve feodalliğin nasıl bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini göstermektedir. Küçük ve dar kalıplarını yıkan halkın ulusal potada nasıl eriyerek değişime ve dönüşüme açık olduğu gerçekliği şaşırtmaktadır. Hafızalarda yer alan eskiye ait ne varsa yerle bir olmaktadır. Böylesi bir sosyalleşmeyi diğer partilerin yaratabilmesi mümkün değil. Çünkü; en büyük engel erkek egemenliğidir. Demokratik yapılanmadan uzaklıkları, hoşgörü kültürünün de gelişmesini sağlayamamıştır.

 Gerçekleşen kadın devrimi ve sosyal devrimdir. Toplum dipden gelen değişimle dönüşüyor. Dönüşüm sadece sadece kendisiyle sınırlı kalmayacaktır. Dönüşen etrafını da dönüştürecektir. Kadının iktidarlaşması, önümüzdeki süreç de , siyasal ve sosyal alanda yansımaları olacaktır.  AKP,CHP ve MHP’de etkilenecektir. Kadının etken hale gelmesi batıda da etkisini gösterecektir.Gelişmedinamikleri önümüzdeki süreç de Şırnak’dan Edirne’ye kadar büyük bir değişime ve dönüşüme gebe olduğudur. Halk artık değişiklik talep ediyor. Yolsuzluk, rüşvet ve suistimallerden bıktı. Şeffaflık istiyor. Mevcut partiler içinde BDP ve HDP’ nin  gelecek de bu boşluğu doldurmaya aday partiler olarak gözüküyor. Diğer partiler babadan beri bildiğimiz politikalarda ısrarı yüzünden o partilerin gelecek sunma güçleri yoktur.

                Seçim heyecanı karın erimesini beklemeden bölgeyi sarmaya başlayacaktır. İktidarın cemaatle savaşımı derinleşerek ve anafor gibi birçok kurum ve kişileri içine çekerek devam ediyor.

BDP kazanma koşullarının her geçen gün daha fazla olgunlaşdığını  görmektedir. Şimdi kazanma zamanı yaklaşımıyla  yerel yönetimleri kazanma iddiasındadır .Büyük sorumluluklar beklemektedir. Sadece bölgedeki yerel yönetimlere değil iktidara kendini hazırlamalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.