Şimdi sıra onlarda

Şimdi sıra onlarda
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararının ardından tutuklu milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Kemal Aktaş için Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye başvurusunda bulunuldu.


Diyarbakır-AYM, BDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş hakkında vermiş olduğu kararında "Tutukluluğun makul süreyi aştığı" iddiasıyla ilgili olarak Anayasa'nın 67. maddesinin birinci fıkrasıyla bağlantılı olarak 19. maddesinin 7'nci fıkrasının ihlal edildiği ve "Seçilme hakkının ihlal" edildiği iddiasıyla ilgili olarak Anayasa'nın 19. maddesinin 7'nci fıkrasıyla bağlantılı olarak 67. maddesinin 1'inci fıkrasının ihlal edildiğine oy birliği ile karar vermişti. AYM ayrıca vekillere 5 bin TL ödenmesine kararlaştırmıştı. 

AYM'nin kararının ardından avukatlar Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye edilmeleri için başvuru yaptı. Yapılan başvurunun ardından ilgili mahkemenin en geç kararını akşam saatlerine kadar vereceğini bildirdiği öğrenildi.

AYM'nin CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkında vermiş olduğu kararın ardından tutuklu 3 milletvekili için avukatların Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye edilmeleri yönünde yaptıkları başvuru red edilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.