Şırnak Üniversitesi öğrencilerinden 'ayrımcılık' tepkisi!

Şırnak Üniversitesi öğrencilerinden 'ayrımcılık' tepkisi!
Şırnak Üniversitesi'nde sınav yönetmelik mevzuatında yapılan değişiklikler ile mağdur edildiklerini belirten öğrenciler, Şırnak Üniversitesi Rektörü ve yönetimini protesto etti.

 

ŞIRNAK - Şırnak Üniversitesi'nde okuyan çoğu 4'üncü sınıftan yüzlerce öğrenci, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı Sınav Yönetmelik Mevzuatı'nda yapılan değişiklik nedeniyle mağdur edildiklerini belirterek, üniversite kampüsü içerisinde protesto gösterisi düzenledi. Yoğun polisiye önlemin dikkat çektiği protesto da sivil polislerin öğrencileri kamera ile kayıt altına aldıkları görüldü. Sık sık, "Yönetim istifa, yaşasın öğrenci dayanışması" sloganlarının atıldığı gösteride öğrenciler adına açıklamayı yapan İnşaat Fakültesi öğrencisi Ali Rıza Can, Şırnak Üniversitesi'nde Güz Yarıyıl Sınav Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin kabul edilemez olduğunu belirtti. Değişiklik ile öğrencilerin mağduriyetinin üniversite yönetimi tarafından göz ardı edildiğine dikkat çeken Can, sınav yönetmeliğinde yer alan 17'inci maddesinin 1'inci fıkrasına göre "İstisnai durumlar danışman ve bölüm başkanının önerisi ile ilgili yönetim kuruluna bağlanır " maddesinin ayrımcılığa yol açtığına işaret ederek tepki gösterdi. Tepkilerine rağmen dekan ve danışmanların topu birbirine atarak mağdur öğrencilerin durumunu hiçe saydığını dile getiren Can, "Şırnak Üniversitesi'nin öğrenciler üzerinde yapmış olduğu bu hile, çıkar ve sistemleşen olayın tarafı olmayacağız" diye konuştu. 

Can, gerekmesi halinde haklarını üst mevkilerde arayacakları uyarısında bulundu. Açıklamanın ardından yetkililer ile görüşmek isteyen öğrenciler rektörlük önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Bunun üzerine öğrencilerle görüşmeye gelen Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, ayrımcılık yapmanın söz konusu olmadığını öne sürerek mağduriyetleri olan kişilerin dilekçelerini vererek sorunlarını dile getirebileceğini söyledi. Nas söz konusu yönetmelikte olabilecek ayrımcılığı düzeltebileceklerini ileri sürdü. 

Rektör Vekili'nin kısa açıklamasının ardından öğrenciler alkışlar eşliğinde dağıldı.

sirnak-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.