Solin’de yeni yıl kutlaması

Solin’de yeni yıl kutlaması
Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Bağlar’da altı yıldır faaliyet yürüten Solin Çocuk Oyun Evi’nde çocuklar yeni yılın gelişini kutladı.

Ali AbbAS Yılmaz /Özel

Solin Oyun Evi’nde çeşitli atölye çalışmalarına katılan dört altı yaş arası çocuklar, öğretmenleri ile birlikte yeni yılın gelişini kutladı. Öğretmenleriyle birlikte halaylar çeken çocuklara daha sonra pasta ve içecek ikramı yapıldı.  Yeni yıl etkinliği sonrası Tigris Habere çalışmalar hakkında bilgi Solin Çocuk Oyun Evi Çocuk Gelimcisi Aynur Özbay, değerlendirmelerde bulundu.

2014 yılında hizmete başlayan Solin Çocuk ve Aile Merkezi, Diyarbakır’da bir dönem yaşanan çatışmalı süreçten kaynaklı 2017 yılı boyunca faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı. 2018 yılı baharında yeniden faaliyetlerine başlayan Solin Çocuk Evi’nde dört on dört yaşındaki çocuklara yönelik olarak resim, müzik, sinema, satranç, tiyatro, seramik atölyeleri, oyun odaları ve yüzme havuzu faaliyetleri sürdürülüyor.

kaynartepe-solin-(4).jpg

 ‘Çocuklarımıza güvenli, özgür oyun alanları sağlıyoruz’

Dört ila on dört yaş arası çocuklar Solin çocuk evinde çocukların birçok atölye faaliyetine katıldığını ifade eden Özbay, “Burada amacımız sorgulayan çocuklarla güzel atölye çalışmaları yapmaktır. Çocukların hayatında sürekli olarak her yerde ders olsun istemiyoruz. Çocukların kendi yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri, kendilerini özgür hissedebilecekleri atölye faaliyetleri de olsun istiyoruz. Oyunun çocukların hayatındaki önemi yadsınamaz. Ama maalesef ki, günümüzde oyunu pek çocukların hayatına katamıyoruz. Çünkü günümüzde sokalar pek güvenli değil. Geçmişte sokaklar çocukların özgür oyun alanlarıydı ama maalesef artık ebeveynler çocuklarını sokağa çıkaramıyor. Şuan toplumda ciddi bir güven sorunu var ve insan karşı komşusuna dahi güven duymakta zorlanır oldu. Biz tam da sokaktaki bu güvensizlikten kaynaklı oyun hakkı elinden alınan çocukları Solin çocuk oyun evinde oyunlarla buluşturuyoruz. Çocuklarımıza güvenli, özgür oyun alanları sağlıyoruz” diye konuştu.  

kaynartepe-solin-(6).jpg

Solin, çocuklara yönelik atölye faaliyetlerini sürdürüyor

Faaliyetlerinin sadece çocuklarla da sınırlı olmadığını, ailelere, özellikle de annelere yönelik atölye çalışmaları olduğunu ifade eden Özbay, Solin’deki atölye faaliyetlerine ilişkin şunları söyledi: “Kapalı yüzme havuzumuz var ve Bağlarlı anneleri suyla buluşturduk ve onlara yüzme dersi verdik. Burada yüzün üzerinde annemiz yüzme öğrendi. Çocuklara yönelik olarak oyun odaları, yüzme havuzu, satranç, tiyatro, sinema, resim, müzik, seramik atölyelerimiz var. Bu atölye faaliyetleri çocukların ve ailelerin isteklerine göre daha da çeşitlenebiliyor.”

kaynartepe-solin-(7).jpg

Solin Çocuk Oyun Evi’nden yeni yıl etkinliği

 Solin Çocuk Oyun Evi’ndeki güncel etkinliklere de değinen Özbay, “Bugün ise dört altı yaş arası çocuklarla yeni yıl etkinliği gerçekleştirdik. Yeni yılın gelişini küçük bir parti ile kutladık. Etkinlik öncesi bir hafta boyunca çocuklara yeni yılı anlattık. Her yeni yılla birlikte çocukların bir yaş daha büyüdüğünü ve büyüdükçe farklı farklı sorumluluklarımızın olduğunu anlattık” şeklinde konuştu.  

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.