Sur adayları ev ev dolaşıp yurttaşlarla bir araya geliyor

Sur adayları ev ev dolaşıp yurttaşlarla bir araya geliyor
BDP’li Sur Belediyesi Eş Başkan adayları Seyid Narin ve Fatma Şık, kapı kapı dolaşarak hayata geçirecekleri halk belediyeciliği için destek istedi.

DİYARBAKIR – BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Fırat Anlı, Sur Belediyesi Eş Başkan adayları Seyid Narin ve Fatma Şık Barut, seçim çalışmaları kapsamında İskenderpaşa Mahallesi’nde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerde konuşan Anlı, seçimlerin belediye başkanı seçmekten öte bir anlama sahip olduğunu belirterek, “Devlet, oyunlarla bizi bir birimize düşürmeye çalıştı. Bizi bir birimizden koparmak için içimize nifak tohumları eklemeye çalıştılar. Tabi eksikliklerimiz de oluyor oldu da bunları birlikte aşacağız. Birliğimizi güçlendirmek ve mücadelemizi sürdürmeliyiz. Bizim sermayelerimiz yok el birliğiyle şehrimizi yaşanılır bir hale getirmeyiz bunu birlikte başarabiliriz” diye konuştu. Halk belediyeciliğini geliştirmek istediklerini söyleyen Sur Eş Başkan adayı Seyid Narin ise; “Bizler sadece halkımıza hizmet ve haklarımızı savunmak için buradayız. Bizleri birbirimize düşürmeye çalışan iktidara karşı birliğimizi güçlendirip sandıklarda göstermeliyiz” dedi.

Biz Kadınlara Çok iş Düşüyor”

Mahalledeki kadınlarla da bir toplantı düzenleyen Sur Eş Başkan adayı Fatma Şık Barut, toplantısında yaptığı konuşmasında “Tek ses yekvücut olmalıyız. Sürecin mimari olan önderliğimiz kadınların da artık daha güçlü katılımını sağlamaları için eş başkanlık sistemini getirdi. Biz kadınlar bu sürece sahip çıkmalıyız. Ve bizde varız demeliyiz” dedi.

Ev ziyaretlerin ardından adaylar Saraykapı Mahallesi’nde bulunan seçim bürosunu ve buralardaki esnafları ziyaret etti. 

surbld-1.jpg

surbld-3.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.