Sur Belediyesi eş başkan adayları köy gezilerine başladılar

Sur Belediyesi eş başkan adayları köy gezilerine başladılar
BDP Sur İlçe Örgütü ve BDP Sur Belediyesi eş başkan adayları seçim çalışmalarına Sur İlçesi’ne bağlı bulunan köyleri ziyaret ederek başladı.

DİYARBAKIR – Ziyaretlere, BDP Sur İlçe Başkanı Adnan Akgül, Sur İlçe yönetimi, BDP Sur Belediyesi Eş Başkan Adayları Seyit Narin ve Fatma Şık Barut, BDP ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Sur Belediyesi eş başkan adayları ve beraberindekiler Derviş Hasan(Derweş Hesen) Köyü, Ali Bardak Köyü, Karaca Ören (Giriteliyi) Köyü ve Mermer Köyünü ziyaret ederek halkla temasa geçti. Eş Başkan Adayları ve beraberindekiler, Mermer Köyüne giderken Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’n de çalışan işçileri de ziyaret etti.

Eş Başkanlar, gezdikleri köylerde yurttaşlara ‘Eş Başkanlık’ sistemini anlatıp, 2014 yerel seçiminin önemine değinerek köylerde kısa konuşmalar yaptılar. Eş Başkan Adayı Seyit Narin; “Seçim öncesi sizlerle tanışmak, sizleri dinlemek ve taleplerinizi öğrenmek istedik. Hizmetten doğru sorun yaşamayacaksınız. Talepleriniz ve istekleriniz imkânsız değildir. Ama biz Kürtler bu önümüzdeki yerel seçimlerde bir duruş sergilemek zorundayız. Derdimiz oy istemek değil. Derdimiz dünyaya Kürtlerin birliğini beraberliğini göstermek.” diye konuştu. Konuşmasının ardından, Eş Başkan Adayı Narin gençlerle sohbet etti.

BDP Eş Başkan adayı Fatma Şık Barut ise köylerdeki kadınları evlerinde ziyaret etti. Kadınları tek tek dinleyerek taleplerini sordu. Kadınlarla bu yeni dönemde birlikte çok önemli işler yapabileceklerini ancak bunları yapabilmek için kadınların desteğini görmesi gerektiğini anlattı.

BDP Sur İlçe Başkanı Adnan Akgül, ziyaret edilen köylerde halkı duyarlılığa çağırdı. Önümüzdeki yerel seçimin Kürtler için önemini vurgulayarak desteklerini beklediklerini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından halkın sorunlarını dinledikten sonra bir taziye evine giderek gezilerini sonlandırdılar.

sur-belediyesi.jpg

sur-belediyesi-2.jpg

sur-belediyesi-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum