Süryani çarşısı restore ediliyor

Süryani çarşısı restore ediliyor
Mardin'in Dargeçit ilçesinde tarihi Süryani Çarşısı aslına uygun restore ediliyor.

TİGRİS HABER - Dargeçit Belediyesi ile Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce, Sefa Caddesi'nde 65 dükkânın yer aldığı tarihi Süryani Çarşısı'nın restorasyonu için "Tarihi Çarşıyı Canlandırma Projesi" hazırlandı. Proje kapsamında restorasyon çalışmasının yürütüldüğü tarihi çarşı turizme kazandırılacak.

suryani-carsisi.jpgDiyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Koç, geçen yıl ocak ayında başladıkları çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü söyledi. Şu an çarşıda yer alan 40'ı tescilli 65 dükkanda restorasyon ve onarım çalışmalarının gerçekleştirdiklerini kaydeden Koç, şöyle konuştu:

suryani-carsisi-1.jpg

"Bunun yanı sıra sokağa bakan tescili olmayan 15 hanenin de sokak iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Özellikle tescilli yapılarımızın güçlendirme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. İç mekânlarda duvarlarda derz açma, derz yapma ve yüzey temizlikleri yapılıyor. Yalıtım çalışmaları ve tesisatın yer altına alınmasıyla ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Yakın tarihte de restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarını nihayete erdirip çarşıyı turizme kazandırmayı hedefliyoruz." (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.