Tasarruflu tüketiciye indirim

Tasarruflu tüketiciye indirim
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) “Her Damlası Rahmet Sen Suya Dikkat Et yüzde 16,5 İndirim Bizden” sloganıyla suda indirim kampanyası başlattı. İndirimin tamamından yararlanmak için 15 metreküplük kullanımı aşmamak gerekiyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Su ve Kanal İdaresi (DİSKİ) Yönetim Kurulu, Vali Münir Karaloğlu’nun talimatı ve Genel Müdürlüğün teklifiyle Diyarbakır’da indirimli su tarifesine geçme kararı aldı.  Düzenleme ile bütün abonelerin 15 metreküpe kadar su tüketimlerine, yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 16,5 indirim yapıldı.  

Fazla kullananlar fark ödeyecek

Düzenlemeye göre, aylık 15 metreküp üzerindeki kullanımlar için indirim kademeli olarak düşecek. 20 metreküpten fazla su kullananlar ise değişen oranlarda fark ödeyecekler. Diski Genel Müdürü Fırat Tutşi, pek çok büyükşehir belediyesinin suya zam yaptığı bir dönemde indirim yaptıklarını ve yaptıkları indirimle birlikte Diyarbakır’ın büyükşehirler içinde en ucuz su kullanan iki şehirden biri olacağını ifade etti. Yeni tarifeyle, yalnızca indirim yapmadıklarını, aynı zamanda su tasarrufunu özendirmek istediklerini söyleyen Tutşi, “Abone sayımız yaklaşık 440 bin. Abone başına aylık 2 metreküp tasarruf sağlayarak, her ay 880 bin metreküp su tasarrufu yapmak istiyoruz” dedi.

Yüzde 80 aylık 15 metre küp kullanıyor

Bütün abonelerin 15 metreküp su kullanımı için su fiyatlarında yüzde 16,5 oranında indirim uygulanacağını aktaran DİSKİ Genel Müdürü, bu miktarı Türkiye’deki azami su kullanımlarını dikkate alarak belirlediklerini ifade etti. Tutşi, “Diyarbakır’da abonelerimizin yaklaşık yüzde 80’i aylık 15 metreküpün altında su kullanmaktadır. Bu kullanım miktarını esas aldık” dedi.

Tasarruf teşvik edilecek

Aylık 15 metreküpün üzerinde su kullanan abonelerin de 15 metreküpe kadar olan kullanımlarında indirimden faydalanacaklarını belirten Tutşi, 15 metreküpün üzerindeki kullanımlarda indirim oranının düşürüleceğini, 20 metreküp üzerindeki kullanımlarda ise abonelerden kademeli olarak fark talep edileceğini ifade etti. Fazla kullanımlardaki fark bedeliyle amaçlarının aboneleri tasarrufa teşvik olduğunu ifade eden Tutşi, “İndirimli tarife uygulamasıyla önemli hedeflerimizden biri; abonelerimizi içme suyunu tasarruflu kullanmaya teşviktir. Özellikle ortalama kullanımdan fazla su kullanan vatandaşlarımızın ortalama düzeyde su kullanmasını arzu ediyoruz. Maliyeti yüksek olan içme suyunu, tarlada, bahçede, araba yıkamada kullanan abonelerimizi bundan vazgeçirmek istiyoruz” diye konuştu.

46 milyon lira indirim

İndirimli tarifeyle hedeflenen su tasarrufunun vatandaşın cebinde kalacağını ifade eden Tutşi, “Hedeflediğimiz tasarrufu gerçekleştirmemiz durumunda tasarruf edeceğimiz bedel 40 milyon lira. Sunduğumuz indirim ise 2021 verilerini esas alırsak 46 milyon liraya tekabül ediyor. Tarifeyle muradımız indirim ve tasarrufun toplam bedeli olan 86 milyon liranın vatandaşımızın cebinde kalması” dedi.

21 büyük yatırım

DİSKİ’nin 2021 yılında başlattığı 21’de 21 Büyük Yatırım, Yapılandırma ve Abone Kampanyası ile ilgili verileri de paylaşan Tutşi, şunları söyledi: “DİSKİ’nin 21 büyük yatırım projesinin 20’sine başladık bunların 12’sini tamamladık. Geriye kalan 9 projemizin 6’sını 2022’de, 2’sini 2023’te hizmete alacağız. 1 projemizin ise ihale hazırlıklarını yaptık, finansmanını tamamladık, yakın zamanda ihaleye çıkarak onu da en kısa sürede tamamlayacağız.” (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum