Tayyip Erdoğan ortada kaldı

Tayyip Erdoğan ortada kaldı
Diyarbakır’ın Eğil İlçesi’nde yaşayan 3 çocuk babası 35 yaşındaki Abdullah Kolay yaklaşık 11 yıl önce kendisine kaçan eşi tarafından terk edildi.

Üç çocuğuyla ortada kalan görme engelli Abdullah Kolay Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Kolay, “Sayın Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğim için bir oğluma onun adını verdim. Ama şuan ortada kaldık ve ne yapacağımızı bilmiyorum. 3 ayda bir özürlü maaşı alıyorum. Şuan kız kardeşimin evinde kalıyorum, bu durumdan kurtulmam için Sayın Erdoğan’dan yardım istiyorum” dedi.

35 yaşındaki Abdullah Kolay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiği için oğluna Tayyip Erdoğan adını verdi. Eşi tarafından terk edilen ve sokakta kalan Kolay, Cumhurbaşkanına seslendi. Diyarbakır mitingine geldiği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini ancak kendisiyle görüşme imkanı bulmadığını ifade eden baba Kolay, Cumhurbaşkanının sesini duymasını ve kendisine ev ve iş imkanı sağlamasını istiyor.

‘Geçimimi 3 ayda bir aldığım özürlü maaşımla sağlamaya çalışıyorum’

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde yaşayan Abdullah Kolay, 9 yıllık eşinin kendisini terk etmesiyle birlikte üç çocuğuyla ortada kaldı. Bir gözü görmeyen ve ikinci gözünde de sorunlar olan Kolay, “ 9 senedir evliyim. Yıllardır her gün kavgamız vardı ama bugüne kadar iyi kötü idare ediyorduk. Geçimsizliğimizin nedeni evimizin kira olması, benim işsiz olmamdı. Benim bir gözüm görmüyor, diğer gözümde de sorunlar var. Çenem kırıldığından bu yana bu gözümde sancı yapıyor ve görmekte zorlanıyorum. 10 sene öncesiydi, top oynarken çenem kırılmıştı. Geçimimi 3 ayda bir aldığım özürlü maaşımla sağlamaya çalışıyorum. 3 ayda bir bin TL maaş alıyorum. Ben kendimi bildim bileli işsizim. Tabii ki, bu parayla geçim olmuyor ama ne yapalım aç kalsak da geçinmek zorundaydık. Sosyal yardımlaşmadan da üç ayda bir 200 TL veriliyor, Allah razı olsun ama o da derdimize çare olmuyor” diye konuştu.

 

Özürlüydüm kimse beni alamdı ama o aldı!

Ekonomik sıkıntılardan dolayı eşiyle yıllardır problem yaşadığına değinen Kolay, “Yıllardır eşimle aynı sorunları yaşamaktan onun da benim de psikolojimiz bozuldu. Eşimle resmi olarak evliydim ve biz kaçarak evlendik. Benim gözümden dolayı kusurum vardı, kimse beni almıyordu ama eşim Allah razı olsun beni aldı. Aslında o da beni bırakmak istemiyordu ama maddi sıkıntılar onun psikolojisini çok bozdu ve sonunda dayanamadı gitti. Eşimin yaklaşık 5 yıldır psikolojik sorunları vardı ve antidepresan ilaçlar kullanıyordu” şeklinde konuştu.

‘Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğim için ismini oğluma verdim’

Eşiyle yaşadıkları sorunların geçim derdinden kaynaklandığını belirten Kolay, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ev talebinde bulundu. Kolay, şunları söyledi: “10 gün oldu eşim evden gitti. Eşim şuan Eğil’de babasının evinde kalıyor. Ben de çocuklarımla birlikte Diyarbakır’daki ablamın evinde geçici olarak kalıyorum. Üç çocuğumuz var; Harun(10), Tayyip Erdoğan (9) ve Hatice (3). Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğim için ismini oğluma verdim. Ben, Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum; Cumhurbaşkanımızın adını koyduğum oğlum Tayyip Erdoğan’ın hatırına bize ev imkânı sağlasın. Şuan kiradayım ama kiramı ödeyemiyorum. Ev olmayınca iş de olsa çözüm olmuyor.”

‘Üç çocukla, nereye gideceğimi ne yapacağımı bilemiyorum’

Eşinin evi terk etmesiyle üç çocuğuyla ortada kalan Kolay, “Eşim gitti ama onu suçlayamam, evi olmayan, kirasını ödeyemeyen bir insanım. Eşim gitmezdi ama o da çaresiz kaldı. Çocuklarım 10 gündür okula gidemiyor. Harun ve Tayyip Erdoğan ikinci sınıfa gidiyorlar.  Üç çocukla bu halimle baş etmeye çalışıyorum. Kendim özürlüyüm ve 10 gündür akrabalarımın yanına sığınmışım üç çocukla, nereye gideceğimi ne yapacağımı bilemiyorum. İki kardeşim var onların da psikolojileri bozuktur, hep kavga ediyorlar, huzurları yoktur. Bizi birkaç gün idare ettiler ama sonra onlar da istemediler. Kız kardeşim var, şimdilik çaresizlikten geçici olarak ona sığınmışız ama onda da uzun süre kalamam. Babam var köyde çobanlık yapıyor ama onun da bize bakmaya durumu yok. 15 çocuğu var ve 6 tane çocuğu da özürlüdür. Babam emekli ve bir de kardeşim çalışıyor. Ailede başka da çalışan yok” ifadelerini kullandı.

 

 

‘Tek istediğim Cumhurbaşkanımızın sesimi duymasıdır’

Yaşadıkları geçim sıkıntısıyla hayatları zindana dönen Kolay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi. Kolay, son olarak şunları sözlerine ekledi: “Uzunca bir süre psikoloji ilaçları kullandım. Daha öncesinde benim de psikolojim çok bozuktu ve çalışabilecek durumda değildim ama şimdi iyiyim ve iş bulabilirsem çalışırım. Cumhurbaşkanımızdan ev ve iş imkânı istiyorum. Aslında bu talebimizi Cumhurbaşkanımız Diyarbakır’a geldiğinde kendisine bizzat iletmek istedim ancak korumalardan geçip de ulaşamadım. Korumalara, derdimizi Cumhurbaşkanına iletmesi için bir not verdim, anlattım ama bir türlü Cumhurbaşkanımızla yüz yüze görüşmek nasip olmadı. O zaman eşimle birlikte mitinge gelmiştik ve Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyorduk. Üç dört kez AK Parti il binasına gittik ama oradan da bir sonuç alamadık. Tek istediğim Cumhurbaşkanımızın sesimi duymasıdır. Cumhurbaşkanımızın yanına gitmek istiyorum.”

 

 

Ali Abbas Yılmaz-Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.