Tüm dokunulmazlıklar kaldırılsın

Tüm dokunulmazlıklar kaldırılsın
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Halkta HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyor’ sözlerini vatandaşa sorduk.

Ali Abbas YILMAZ / özel

Diyarbakırlı vatandaşlar, “Dokunulmazlıklar kaldırılacaksa herkes için kaldırılmalı, sadece HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması doğru olmaz” ifadelerini kullandılar.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin görüşlerini gazetemizle paylaşan serbest meslek sahibi Yusuf Kılınç, “Tabii ki her parti içinde eksiklikleri, yanlışları olan milletvekilleri olabilir. AK Parti içinde eksiği olan milletvekili hiç mi yok? Hiç mi hırsızlık, yolsuzluk olmadı, hiç mi ayakkabı kutularında paralar ortaya çıkmadı? Bütün bunlara dokunulmuyor da illa ki, 4 – 5 tane HDP milletvekilinin dokunulmazlıkları kaldırılıyor. Bu doğru değildir, bu adalet değildir. Hangi parti olursa olsun halk milletvekillerine iradelerini teslim etmiştir ve onlar halkın iradesini doğru bir şekilde kullanmak zorundadırlar” şeklinde konuştu.

HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş,  Figen Yüksekdağ ve HDP Milletvekilleri, Selma Irmak, Ertuğrul Kürkçü ve Sırrı Süreyya Önder’in milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılmasını Diyarbakırlı vatandaşlara sorduk.

 

 

 “HDP barıştan başka bir şey istemiyor”

HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı olduğunu söyleyen Tüccar Şahabettin Güzel, “HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına kesinlikle karşıyım. Hırsızlık yapanların dokunulmazlığı kaldırılmıyor da neden HDP’lilerin dokunulmazlıkları kaldırılıyor. HDP barıştan başka bir şey istemiyor.” İfadelerini kullandı.

“Onlar mecliste kardeş olurlarsa biz de burada rahat yaşarız”

Kardeşlik vurgusu yapan emekli Sabri Değer, “Ayrım yapılmasın, hepimiz kardeşiz. Suçu olan varsa dokunulmazlık kaldırılsın ama kardeşler arasında ayrım yapılmasın. Onlar mecliste kardeş olurlarsa biz de burada rahat yaşarız” dedi.

“Dokunulmazlık kaldırılacaksa önce hırsızlık, yolsuzluk dosyası olanlarınki kaldırılsın”

“ Neden sadece HDP’nin dokunulmazlığı kaldırılıyor, Kürt oldukları için mi?” diye soran serbest meslek sahibi Bayram Çağlar, “ Ya tüm milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın ya da hiç birinin kaldırılmasın. Neden sadece HDP’nin dokunulmazlığı kaldırılıyor, Kürt oldukları için mi? Sadece HDP’nin dokunulmazlığının kaldırılmasını yanlış buluyorum. Dokunulmazlık kaldırılacaksa önce hırsızlık, yolsuzluk dosyası olanlarınki kaldırılsın” şeklinde konuştu.

 

 

 

“Dokunulmazlıklar bir zırh olmamalı ama bu zırh herkes için kaldırılmalı”

Dokunulmazlık zırhının kaldırılmasını isteyen öğrenci Runi Aktaş, “Tabii ki,  milletvekillerinin dokunulmazlıkları bir zırh olmamalı ama bu zırh herkes için kaldırılmalı. Sadece HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını da yanlış buluyorum” dedi.

 “Bu yapılanlar Kürt halkına, HDP’ye karşı siyasi bir soykırımdır”

HDP’li vekillerin yüz kızartıcı bir suçlarının olmadığını ve sonuna kadar vekillerinin arkasında olacağını belirten serbest meslek sahibi Fehmi Aşan, “HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşıyım. HDP’li vekillerin yüz kızartıcı bir suçları yok. Hırsızlık, yolsuzluk, çetecilik yapanların dokunulmazlıkları kaldırılmıyor da neden HDP milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılıyor. Bu yapılanlar Kürt halkına, HDP’ye karşı siyasi bir soykırımdır. Milyonlarca insanın iradesi olan milletvekillerine karşı yapılanları doğru bulmuyorum. HDP’Lİ vekillerin iradeleri irademizdir, sonuna kadar arkalarındayız” İfadelerini kullandı.

 

 

 

“Eğer adalet varsa da burada yürütülmüyor”

Adaletin herkes için aynı şekilde olmasını isteyen serbest meslek sahibi Yusuf Kılınç, “ Bu ülkede adaletin olduğundan bahsedilemez. Eğer adalet varsa da burada yürütülmüyor. Bu bölgede yaşanan acı, zulüm dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamıştır. Tabii ki, insanların eksiklikleri,  yanlışları olabilir ve kanunlar, yasalar çerçevesinde gereken yapılır. Ancak bugün burada yaşananlar açıkça insanlık dışı uygulamalardır.

“Bu memlekette adalet varsa herkes için olmalı sadece birileri için değil”

Biz bu ülkede yaşayan hiç kimsenin, ne Türk’ün ne Kürt’ün ne Laz’ın ne Çerkez’in zulüm görmesini, öldürülmesini istemiyoruz.  Ama ne yazık ki, olanlar hep Kürtlere oldu. Bu memlekette adalet varsa herkes için olmalı sadece birileri için değil. Eğer Kürtlere bu memlekette sen yoksun deniliyorsa bu adalet değildir. Cenabı Allah da bunu kabul etmiyor. Cenabı Allah diyor ki, ‘Ben sizi bir erkek bir kadın olarak yaratmışım. Kavim kavim, millet millet doğurmuşum ki birbirinizi tanımanız içindir. Birbirinize destek, yardımcı olabilmeniz için, birbirinizi kabul edebilmeniz beraberce insanca yaşayabilmeniz için yaratmışım. Ama maalesef bu ülkede Cenabı Allah’ın yaratmış olduğu Kuran’ın adaleti yürütülmüyor.

 

 

 

“ Milletvekilleri halkın iradesini doğru bir şekilde kullanmak zorundadırlar”

Dokunulmazlıklara gelince, eğer bu ülkede adalet varsa bütün milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın. Sadece birilerinin milletvekilleri için dokunulmazlık kaldırılmasın. HDP’nin olsun, MHP’nin olsun, CHP ya da AK Parti olsun sadece birinin dokunulmazlığını kaldırmak yanlıştır. Tabii ki her parti içinde eksiklikleri, yanlışları olan milletvekilleri olabilir. AK Parti içinde eksiği olan milletvekili hiç mi yok? Hiç mi hırsızlık, yolsuzluk olmadı, hiç mi ayakkabı kutularında paralar ortaya çıkmadı? Bütün bunlara dokunulmuyor da illa ki, 4 – 5 tane HDP milletvekilinin dokunulmazlıkları kaldırılıyor. Bu doğru değildir, bu adalet değildir. Hangi parti olursa olsun halk milletvekillerine iradelerini teslim etmiştir ve onlar halkın iradesini doğru bir şekilde kullanmak zorundadırlar.

“Günlerce de söylesek acılarımız, sıkıntılarımız bitmiyor”

 Benim diyeceklerim bunlardır, biz günlerce de söylesek acılarımız, sıkıntılarımız bitmiyor. Biz bu memlekete barış, kardeşlik ve adaletin gelmesini istiyoruz. Herkesin eşit koşullarda insanca, kardeşçe bir arada yaşamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.