Tunceli Valiliği'nden 'Tuvalet' haberlerine ilişkin suç duyurusu

Tunceli Valiliği'nden 'Tuvalet' haberlerine ilişkin suç duyurusu
Tunceli Valiliği, sosyal medyada gündem olan 'Törenle Tuvalet açılışı yaptılar' haberleriyle ilgili açıklama yaparak suç duyurusunda bulundu.

TİGRİS HABER - Dersim’de Doğu Anadolu Projesi(DAP) Başkanlığı ile İl Özel İdaresi işbirliğinde yaklaşık 4 milyonluk proje bedeli ile hayata geçirilen 5 adet Tarımsal Sulama, 2 adet Hayvan İçme Suyu (HİS), 1 adet Mera Islahı Projesi ve yaylalar için yaptırılan portatif tuvalet ve banyonun tanıtım ve açılış programı gerçekleşti. Açılışta Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım kurdele kesti. Özkan, Demirdöğen ve Yıldırım törende birer konuşma da yaptı.

Sosyal medyada gündem oldu

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde tören, 'Tuvalet açılışı yaptılar' şeklinde gündem oldu. Haberlerde 'Kibar Feyzo' filmindeki 'Ağaya beleş' sahnesi de hatırlatıldı.

Valilik açıklama yaptı

Törenin sosyal medyada gündem olmasının ardından Tunceli Valiliği açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, kentte yıl içerisinde yapımı tamamlanan bazı tarımsal ve hayvancılık projeleri için tanıtım ve temsilen açılış programı gerçekleştirildiği belirtildi. Gerçek dışı paylaşımlar hakkında yasal işlem başlatıldığını belirten valilik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bazı basın ve yayın organları ile bir kısım sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyunu yanıltmak ve yanlış algı oluşturmak üzere “tuvalet açılışı yaptılar” şeklinde paylaşımlar yapılmakta, algı oluşturulmak istenilmektedir. Bugün Valimizin, DAP idaresi yetkililerinin, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği başkan ve üyelerinin, ilgili kurum temsilcilerimizin ve de üreticilerimizin katılımıyla ilimiz genelinde yıl içerisinde yapımı tamamlanan tarımsal sulama projelerinin, hayvan içme suyu tesislerinin, mera ıslah projelerinin, mera ve yayla yolu projelerinin tanıtım programı yapılmış, tamamlanan projelerin temsilen açılışları gerçekleştirilmiştir. Ayrıca aynı program dahilinde yaylalarda üreticilerimizin yaşamını kolaylaştırmak üzere içlerinde banyo, lavabo vb. kılık kıyafet değiştirme alanı bulunan taşınabilir yaşam konteynerlerinin üreticilerimiz adına Tunceli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine teslimi gerçekleştirilmiştir. Toplam tutarı 15 milyon TL’ye ulaşan bu projelerimizin 4 milyon TL’lik kısmı DAP İdaresince karşılanmıştır. Hal böyleyken ne yazık ki, bir kısım yazılı ve görsel basın organları ile sosyal medya hesaplarında; hem üretimin artırılması, hem de üreticilerimizin yaşamının kolaylaştırılması amacıyla gerçekleştirilen mera ıslahları , tarımsal sulama projeleri, hayvan içme suyu tesisleri, yayla yolları yapım projelerimizin temsilen yapılan açılış ve tanıtım programı çarpıtılmış, üreticilerimiz için yaptırılan taşınabilir yaşam konteynerlerinin de bulunduğu alanda yapılan program “tuvalet açılışı” gibi gösterilmiştir. Maalesef hali hazırda bir kısım sosyal medya platformlarında bu çarpıtma haberler gerçekmiş gibi paylaşılmakta, insanlarımızda algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Gerçek dışı paylaşımlar hakkında yasal işlem başlatılmış olup vatandaşlarımızın bu ve benzeri algı yanılsamalarına kapılmamaları, çalışmalarımızı Valiliğimiz sayfalarından takip ve teyit etmeleri önem arz etmektedir. " (Haber Merekzi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.