Uçurumdan attıktan sonra üzerlerine el bombası...

Uçurumdan attıktan sonra üzerlerine el bombası...
Dayîkên Şemîyê'nin bu haftaki eyleminde 1993 yılında gözaltına alındıktan sonra katledilen Beşir Baskak'ın hikâyesi anlatıldı. Baskak'ın kardeşi Hacer Doğan, "Ağabeyim Beşir ile birlikte dört arkadaşı daha gözaltına alındı. Köyün dışına çıkarıp, bir uçuru

ŞIRNAK  -Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1990'lı yıllarda kaybedilen ve faili meçhul cinayetlere kurban giden yakınlarının akıbetini soran Dayikên Şemiyên (Cumartesi Anneleri), Anadolu Lisesi önünde 269. kez bir araya gelerek "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" dedi. Eyleme MEYADER yöneticileri, BDP Cizre İlçe Başkanı Ahmet Çeter, İHD yöneticilerinin yanı kayıp yakınları katıldı. Kayıp yakınları kaybedilen ve faili meçhul cinayetle öldürülen yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. Bu haftaki eylemde 1993 yılında katledilen Beşir Baskak'ın hikâyesi anlatıldı. 


'Uçurumdan atıp el bombası attılar üzerlerine'

Baskak'ın kardeşi Hacer Doğan, kardeşinin Zêvkê köyünde 1993 yılında asker ve korucular tarafından düzenlenen baskınla gözaltına alındığını söyledi. Doğan, "Bizler köydeyken asker ve korucular tarafından yapılan baskında bütün köy halkı, köyün meydanında toplandı. Ağabeyim Beşir ile birlikte dört arkadaşı daha gözaltına alındı ve onları köyün dışına çıkardılar. Bir uçurumdan atıp üstlerine el bombası da attılar. Aralarında bir kişi yaralı kurtuldu ve köylülere haber verdi. Ağabeyim iki arkadaşıyla birlikte orada infaz edildi" dedi. Doğan, "Bizler buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Bize bu acıları yaşatanlarda hesap sorulsun. Yoksa bizler bu alanlarda çektiğimiz acıları haykırmaya devam edeceğiz" diye ifade etti. (Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.