Ülsen: Kürtçe Aziz bir dildir

Ülsen: Kürtçe Aziz bir dildir
Didem Arslan Yılmaz, Show TV'de yayınlanan "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" programında bir kadının Kürtçe konuşmasının ardından "Burası Türkiye Cumhuriyeti" diyerek yayından almasına bir tepkide DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ülsen’den geldi.

TİGRİS HABER - Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, Kürtçe’ye ve kürtlere yapılan bu saygısızlığın ilk olmadığını ifade ederek, hükümetin Kürtler üzerinde yapmış olduğu açıklamalardan kaynaklandığını ifade etti.  Didem Arslan Yılmaz’ı bu hareketinden dolayı kınadığını, Kürt dilinin geçmiş uzun bir tarihe sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bazı dilbilimcilerine göre Kürt dilinin 6 bin yıllık tarihe sahip olduğu ifade edilmektedir.  Didem Arslan, Sivas Koçgirili Kürt Alevi bir Anne ve Babanın kızı. ‘Irkçılık’ gibi bir itham abartılı olmuş sanki. Kürtçeye verdiği bu anlaşılmaz tepkiyi, büyük bir şaşkınlıkla karşıladım. Türkiye Cumhuriyetinde Kürtler de yaşıyor ve o Kürtlerin anadili Kürtçedir. Bunu Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkes açık ne net olarak bilir bu ülkede 20 milyona yakın Kürt vardır. İnsanların anadilini sorgulamak, Anadili ile konuştuğu için konuşma hakkını ellinden almak kimsenin haddine değildir. Zazaca’da bir söz vardır “Her vilikebikokéxoserobenozergün” yani “ Her Çiçek Kendi kökü üzerinde biter” kabul etseniz de etmezseniz de Kürtçe Aziz bir dildir ve Türkçenin yaması asla değildir” dedi.

Linç ve tahammülsüzlük kültürü!

Kürtlere yapılan saldırılarla başlayan linç girişimlerinin şimdide ise Kürtçe’nin bile konuşulmasına tahammülün kalmadığı bu sürece gelinmesinde Ak Parti iktidarının büyük bir rolü olduğuna dikkat çeken Ülsen şöyle devam etti: “ İktidar ve küçük ortağı Kürtlere ve Kürt diline yönelik yapılan bu saldırıların tek sorumlusudur. Çünkü her platformda oy devşirmek adına HDP üzerinden kürtleri hedef almaktadır. Artık buna dur demenin zamanı gelmiştir. Yapılacak olan seçimde AKP iktidarı ve ortağının süresi dolmuştur. DEVA kadroları döneminde herkes her alanda anadilini özgürce konuşma hakkına sahip olacaktır. Ötekileştirmeyen ayrıştırmayan bir ülke inşaası için çalışacağımızı belirtmek isterim. Tekrardan ifade ediyorum. Kürtçe aziz bir dildir ve Kürtlerin anadilidir. Kimse kişinin anadilini elinden alma veya konuşulmasına izin vermeme hakkına sahip değildir” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum