‘Umudumuz topraklarımız da barış içinde yaşamaktır’

‘Umudumuz topraklarımız da barış içinde yaşamaktır’
BDP Sur Belediyesi eş başkanları, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Haber Merkezi

DİYARBAKIR -  BDP Sur Belediyesi eş başkan adayları Seyid Narin, Fatma Şık Barut ile beraberindeki partililer, seçim programı çerçevesinde gezilerine devam etti. Gittikleri her yerde halkın olumlu tepkini alan adaylar halkla aynı çizgide olmalarının gururunu yaşadıklarını belirttiler. Sur ilçesine bağlı köy ve mezraları gezen eş başkanlar ve Sur ilçe başkanı halk ile sohbetti ettiler. Sur ilçe başkanı Adnan Akgül; “ Yüz yıldır Kürt halkını 4 parçaya ayırdılar. Lozan ile birlikte kimiz İran kimimiz Irak kimimiz Rojava ve kimimiz Türkiye sınırlarında yaşıyoruz. Şimdi ise bizleri Cenevre de görmek istemiyorlar eğer bizler birliğimiz sağlayamazsak bizleri bölmeye parçalamaya devam edecekler” dedi.

Ziyaret edilen köylerde halk ile temasa geçen eş başkan adayları, halkın ziyaretlerinden memnun olduklarını ve bu ilişkilerinin devamını gelmesi isteminde bulundular. Ayrıca Efendi köy muhtarı; “halk olarak elimizi vicdanımıza koyalım biz Kürt halkına uygulanan bu zulmü görelim. Umudumuz bundan sonra bu zulmün son bulması ve kendi topraklarımızda barış içinde yaşamaktır” diye konuştu

Eş Başkan Fatma Şık Barut ise köylerde ki kadınların katılımlarının az olduğunu ve; “Kadın ve erkek yoldaşlarımız ile birlikte bu mücadele büyüdü. Her alanlarda kadınlarda kendi rengiyle kendi sesiyle katılmalıdır” şeklinde konuştu. 

sur-secim-(1).jpg

sur-secim-(3).jpg

sur-secim-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.