Üye olmayana destek yok!

Üye olmayana destek yok!
Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmayan çiftçilerin ÇKS kayıtları için son başvuru tarihinin 30 Haziran olduğu konusunda çiftçileri uyardı.

“Çiftçi Kayıt Sistemine üye olmayan çiftçi yok hükmündedir” diyen İskenderoğlu, Yenişehir ilçesine bağlı 150 çiftçinin ÇKS kayıtlarının olmadığını söyledi.

ÇKS üyeliği olmayana destek yok!

Çiftçi Kayıt Sistemine üye olmayan çiftçilerin devletin çiftçilere yönelik hiçbir desteğinden yararlanamadıklarını belirten İskenderoğlu, “Yani, ne mazot, gübre desteğinden ne hububat primlerinden ne sertifikalı tohumdan ne de devletin çiftçilerimize sunduğu bir başka avantajdan faydalanamıyorlar. Onun için çiftçilerimizin 30 Haziran 2017 tarihi mesai bitimine kadar mutlaka, bağlı bulundukları il ve ya ilçe Tarım Müdürlüklerine bizzat başvurarak ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor” diye konuştu.

Bütün çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemine üye olmaları gerektiğinin belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, ÇKS’ye üye olmayan çiftçilere çağrıda bulundu.

 

ÇKS üyeliği olmayanlar hiçbir destekten yararlanamıyor!

ÇKS üyeliği olmayan çiftçinin kalması gerektiğini belirten İskenderoğlu, “Gerek kendi toprağında üretim yapan çiftçilerimiz gerekse de kiralık arazilerde üretim yapan çiftçilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemine üye olmalılar. ÇKS kayıtları çiftçilerimizin sahip oldukları ya da üretimde bulundukları varlıklarının kayıt altına alınmasıdır. ÇKS kayıtları bulunmayan çiftçilerimiz hiçbir desteklemeden yararlanamamaktadırlar. Yani, ne mazot, gübre desteğinden ne hububat primlerinden ne sertifikalı tohumdan ne de devletin çiftçilerimize sunduğu bir başka avantajdan faydalanamıyorlar. Onun için çiftçilerimizin 30 Haziran 2017 tarihi mesai bitimine kadar mutlaka, bağlı bulundukları il ve ya ilçe Tarım Müdürlüklerine bizzat başvurarak ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Aksi taktirde çiftçilerimiz bütün haklarından vazgeçmiş olacaklardır. Çiftçilerimizin hak kaybı yaşamamaları için mutlaka Çiftçi Kayıt Sistemine üye olmaları gerekiyor.

‘ÇKS üyeliği olmayan çiftçimiz yok hükmündedir’

Yenişehir ilçesinde bulunan 1600 civarında çiftçiden yaklaşık 150 çiftçinin ÇKS üyeliği yoktur. Biz, bütün çiftçilerimizin ÇKS üyeliği için gerekli çağrıları yapıyor, uyarılarda bulunuyoruz. Ziraat Odası olarak, gerek kısa mesajlarla , gerek sosyal medya üzerinden, gerekse de muhtarlar aracılığıyla çiftçilerimizin ÇKS kayıtlarını yapmaları için gerekli uyarılarda bulunuyoruz. Tabii ki, ÇKS üyesi olmayan çiftçilerimizin değişik sorunları var ve bu sorunların aşılabilmesi için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Bazı çiftçilerimiz, vefattan dolayı intikallerinin yapılmasında sorunlar yaşanıyor. Tapu dairesinde toplulaştırma sorunu olan çiftçilerimiz var. Yaklaşık 23 çiftçimiz bu tür sorunlar yaşıyor ve bunun aşılması için Yenişehir Kaymakamımızın üstün çabaları var. Kimi çiftçilerimizin ise hala daha ÇKS’nin çiftçi için önemini kavrayamadıklarını görüyoruz. Ayrıca kimi çiftçileriizin ise zihninde son başvuru tarihi konusunda yanlış bir algının olduğunu biliyoruz. Bazı çiftçilerimiz 3 yıl öncesinin tarihine bakarak son başvuru zamanını Aralık ayının son günü olarak biliyorlar. Ancak Bakanlığımızın yaptığı bir değişiklikle 3 yıldır ÇKS üyeliği için son başvuru Haziran ayının son günüdür. ÇKS üyeliği olmayan çiftçimiz yok hükmündedir.” diye konuştu.

 

Ali Abbas Yılmaz / Özel

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.