Van Büyükşehirden bayram için bilgilendirme

Van Büyükşehirden bayram için bilgilendirme
Van Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla hareketlenen canlı hayvan pazarında bilgilendirici broşür dağıttı.

TİGRİS HABER - Kurban Bayramı dolayısıyla kent genelinden getirilen kurbanlıklar İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan canlı hayvan pazarında satışa çıkarıldı. Hayvan pazarında oluşan yoğunluktan dolayı Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığına bağlı veteriner hekimler de pazarda hayvan sahipleri ve kurbanlık alan vatandaşlara zoonoz hastalığı, küpe nakil belgesi ve kurban kesiminde uyulması gereken konular hakkında çeşitli bilgiler vererek broşür dağıttı.

vanda-kurban-bayrami-icin-bilgilendirme2.jpg

Belediyeye bağlı mezbahanelerde de dağıtılan broşürlerde hayvan kesimi sırasında uyulacak kurallar, kesim sonrası yapılacaklar ve hijyen konularına dikkat çekildi. Ayrıca, Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Erciş, Gevaş, Başkale, Özalp, Muradiye ve Çatak mezbahanelerinde çalışan kasaplara da halk sağlığını korumak amacıyla ilçe sağlık müdürlükleri ekiplerince tetanos aşısı yapıldı.(İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.