Vatandaşlar gölgeliklerde serinlemeye çalışıyor

Vatandaşlar gölgeliklerde serinlemeye çalışıyor
Erzincan’da hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar mesire alanlarına akın etti.

TİGRİS HABER - Erzincan’da hava sıcaklığında yaşanan artışın ardından, kentte yaşayanlar soluğu yeşil alanlarda aldı. Vatandaşlar, hem bunaltıcı sıcaktan korunmak hem de doğayla iç içe vakit geçirebilmek adına merkezde Bariş Manço Parkı ve Atatürk Parkına akın etti. Termometrelerin 35 dereceyi gösterdiği kentte, vatandaşlar ağaç gölgelerinde serinlemeye çalışıp, piknik yaptı.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı vatandaşlar serinlemek ve ferahlamak için gölgelik olan parklara yoğun ilgi gösterdi.

Evde serinleme şansları olmayan aileler çocuklarını, yiyecek ve içeceklerini alarak park alanlarındaki gölgelerde serinlemeye çalışırken kimi vatandaşlarda çimlere uzanarak serinlemeye çalıştı. Sıcaktan bunalarak parklarda serinlemek isteyen vatandaşlar, hava sıcaklıklarının aniden artış gösterdiğini belirterek, evlerinde duramayıp çoluk çocuk aileleriyle birlikte parklara geldiklerini ve gölge alanlarda serinlemeye çalıştıklarını belirtti.
Serinlemek ve dinlenmek için parkları ve mesire alanlarını tercih eden vatandaşlar, güneşin etkisinden kaçmak için gölge alanlara yöneldi. Uzmanlar güneş çarpması riskine karşı vatandaşları sıcak havanın etkili olduğu 10.00 - 16.00 saatlerinde güneşe maruz kalmamaları yönünde uyarılarda bulunuyor. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.