Vekiller seçmenleriyle kucaklaştılar

Vekiller seçmenleriyle kucaklaştılar
Haziran 2011'de seçilen vekiller BDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak Cizre'de on binlerce seçmeni tarafından karşılandı.

Şırnak - Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile birlikte önceki gün Diyarbakır D Tipi ve E Tipi cezaevlerinde tahliye olan BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2 yıl 7 ay sonra seçmenleri tarafından coşkuyla karşılandı. Gezi programı çerçevesinde Cizre'ye bini aşkın araçlık bir konvoyla gelen Sarıyıldız ve Irmak'ı Cizre'de on binlerce kişi karşılandı. Konvoyun Cizre merkeze girmesiyle birlikte ilçede hayat adeta dururken, halk caddelere akın etti. Caddelere, damlara ve balkonlara çıkan binlerce kişi vekilleri bağrına bastı. BDP Cizre İlçe Örgütü binası önünde toplanan on binlerce kişi de halaylar eşliğinde alkış, zılgıt ve "Biji Serok Apo", "PKK halktır, halk burada", "Şehit namirin" sloganıyla konvoyun gelişini bekledi

Büyük bir coşku ve sevgi selinin olduğu miting alanına Sarıyıldız ve Irmak'ın gelişiyle coşku doruğa çıktı. Önce Faysal Sarıyıldız'ın ismi anons edildi ve halkı selamlaması üzerine halk hep bir ağızdan "Cizre sizinle gurur duyuyor" sloganı atarak havai fişek gösterisi yapıldı. Ardından Selma Irmak ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata halkı selamladı. 

cizre-2.jpg

cizre-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.