VİDEO - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı çok iddialı konuştu

VİDEO - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı çok iddialı konuştu
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, aylık olağan basın buluşmasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aydın, toplantıda çok iddialı konuştu, “Diyarbakır büyükşehir Belediyesini biz kazanacağız” dedi.

TİGRİS HABER - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Partinin İl binasında aylık olağan basın bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, kent merkezindeki ağır hasarlı binaların hala yıkılmamış olmasını eksiklik olarak değerlendirdi.

‘Ağır hasarlı binaların olması kötü’

Soruları yanıtlayan Başkan Aydın, depremin ardından 5 ay geçmesine rağmen, hasarlı binaların temizlenmesi konusunda eksiklikler olduğunu belirterek, “Ağır hasarlı bir sürü binamız var. Açıkçası çok iyi bir tempo ile gittiğimizi düşünmüyorum. Aceleyle hareket edip binaları yıkmayı düşünürsek etrafta ki diğer binalarda zarar görebilir. Binalarla ilgili Uzmanların görüşleri önemlidir. Yurttaş olarak depremin ardından 5 ay geçmesine rağmen hala bu şekilde ağır hasarlı binaların olması kötü” dedi.

‘Hala istediğimiz seviyeye gelmedik’

Fahiş fiyatlarla ilgili çalışmalarının olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, bu sorunun Ülkenin sorunu olduğunu ve Ankara’da bunun çözülmeye çalışıldığını belirterek şunları dile getirdi;

“Geçen yıl da Cumhurbaşkanımızın süpermarketlerle ilgili çalışması oldu. Şu anda da çalışma Hala devam ediyor. Hala istediğimiz seviyeye gelmedik. İnsanların alım gücünün artırılması gerekiyor. Bunun için gelirin yükselmesi ve piyasada ki fiyatların belirli seviyede kalması, yükselmemesi gerekiyor. Özellikle Belediyelerimizin bu konuda daha fazla denetim yapması gerekiyor. Mehmet Şimşek gibi birinin Bakan olması ülkede ve yurt dışında güven oluşturdu. İnsanların şu an gelir olarak, belli bir noktaya çıktığı görülüyor. Politikamız 2012-2014 arasında ki ekonomik durumla benzeşiyor. Toplu ulaşım araçlarına gelen zamlar vatandaşı memnun etmedi. Ben bu artışı diğer illerle kıyasladığımda, makul olduğunu düşünüyorum”

‘Yargı sonuçları memnun etmiyor’

Bölgede son zamanlarda yaşanan ölümlü arazi kavgalarına da değinen Başkan Aydın, kavgaların bölgede travmaya neden olduğunu söyledi. Aydın, “Umarım en azından bu bizler için ibret olur. Yargılamalar uzuyor, yargı sonuçları memnun etmiyor. Uzun süren yargılama süreci hala ülkenin sorunu. Biraz daha insanların fedakâr olması lazım, arazi kavgaları benim gördüğüm kadarı ile gurur meselesidir. Umarım çok acı çektiğimiz bu konu yeterli bir ibret olmuştur” dedi.

‘Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kazanacağız’

Yerel seçimlerle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Muhammet Şerif Aydın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kazanacaklarını söyleyerek, “ İktidar olarak önümüzde 5 yıllık bir sürecimiz var. Önümüz açık şekilde ilerleyeceğiz. 8 ay sonra yerel seçimler var. 2023 seçimlerini 2022 yılının başlarında yaşamaya başladık. Seçim süreci o dönem başladı. Bürokrasi içerisindeki bazı şark kurnazları tabiri caizse arabayı durdurup dörtlüleri yakıp bekledi. Bazıları ise beklemek yerine bize zarar vermeye çalıştı. Yerel seçimlerde hedefimiz belli. Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesini kazanacağız. HDP ye oy veren Kürt kardeşlerimizin de ibret alması gerek. Bütün Kürt kardeşlerimizin şapkayı önüne koyması gerekiyor, vatandaşın artık HDP’ye dur demesi gerekiyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum