VİDEO - AK Parti’den Kürtçe hutbe atağı: Talep Diyanete iletilecek

VİDEO - AK Parti’den Kürtçe hutbe atağı: Talep Diyanete iletilecek
Ulu Cami’nin bilgilendirme panosunda Kürtçeye yer verilmemesi AK Partilileri harekete geçirdi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt, hem panoya Kürtçenin eklenmesi hem de bölge illerinde Kürtçe hutbe okutulması için, Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüşeceğini açıkladı.

Çatışmaların ardından yeni cazibe merkezi olması sıkça dillendirilen Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki Ulu cami’nin girişine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bilgilendirme Panosu hazırlandı. Cami avlusunun kapısına konulan panoda, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Rusça’ya yer verildi, ancak Kürtçe bilgilendirme panoda yer almadı.

ulu-cami-tigris1.jpg

Diyanet’ten randevu istendi

Konu hakkında Tigris Haber’e konuşan AK Parti MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt, panoda Kürtçenin yer alması için, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan randevu talep ettiklerini söyledi. Kurt, “Görüşmede, panoya Kürtçenin eklenmesi ile ilgili talebimizi ileteceğiz. Özgüvenli bir devlete ihtiyacımızı dile getireceğiz” dedi.

Kürtçe hutbe için de talep

Abdurrahman Kurt, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapacakları görüşmede, talep eden illerde Cuma hutbelerinin Kürtçe okunması yönündeki talebi de ileteceklerini söyledi. Kurt, “Hutbenin 3 dilli, Türkçe, Kürtçe ve Arapça olması yönündeki talebimizi ileteceğiz” dedi.

ulu-cami-tigris.jpg

Sivil cumalar

Camilerde Kürtçe hutbe okunmadığı için daha önce Diyarbakır ve diğer bölge illerinde “Sivil Cuma Namazları” adı altında bir hareket başlamıştı. Anadilinde hutbe dinlemek isteyen Müslümanlar, Cuma günleri camiler yerine açık alanlarda namaz kılarak, Kürtçe hutbe dinliyordu. Bir süre sonra, sivil cuma namazı kıldıran ve Kürtçe hutbe okuyan birçok imam soruşturmaya maruz kalmış bazıları tutuklanmıştı.

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.