VİDEO - Bayram şekerlerinin fiyatı yüksek, alıcısı da yok!

VİDEO - Bayram şekerlerinin fiyatı yüksek, alıcısı da yok!
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte artan enflasyondan nasibini alan bayram şekerlerinin fiyatı yüksek, alıcısı düşük. Vatandaş bütçesine uygun bayram şekerini bulmakta zorlanıyor

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Kurban bayramına sayılı günler kala Tarihi Sur ilçesinde bulunan Gazi Caddesinde Bayram şekerleri tezgâhtaki yerini aldı. Bayramı öncesi Dağkapı ve Suriçi sokakları hareketlilik görülse de esnafın satışları durgun geçiyor. Artan hayat pahalılığı ve enflasyon nedeniyle alım gücünün gerilemesi bayram alışverişine de gölge düşürüyor. Dükkân önlerinde kurulan tezgâhlarda bekleyen yaklaşık 50 çeşit bayram şekerinin kilosu ortalama 90 TL ile 200 TL arasında satışa sunuluyor. Bayram şekeri için çarşının yolunu tutan yurttaşlar bütçesine uygun ürünler bulmakta zorlanıyor.

bayram-sekerlerinin-fiyati-yuksek-alicisi-dusuk-1.jpgSatışlarımız yok denecek kadar az

Satışlarda yaşanan durgunluk nedeniyle bayram şekerinde 10 TL’lik bir indireme gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Ramazan Uslanmaz, “ Buna rağmen pek bir alıcı yok. Ramazan Bayramı’nda fiyatlar aynı. Hiç satış yok desek yeridir. Yaşanan hareketlilik satışlarımıza yansımıyor” diye konuştu.

bayram-sekerlerinin-fiyati-yuksek-alicisi-dusuk-4.jpg

Hareketlilik az da olsa başladı

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte çarşı ve pazarda hareketliliğin azda olsa başladığını söyleyen İbrahim Birtane, “Satış yapmak için bayrama yaklaştıkça fiyatlar daha da düşecek. Fiyatlar 70 liraya kadar düşebilir. Ramazan bayramında yaşanan hareketliliği bu bayramda göremiyoruz. Şekere talep var, şekersiz bir bayram düşünülemez. Umut ediyorum ki işlerimiz bayrama az bir süre kala açılır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.