VİDEO - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka: Kadınlara imkân için uğraşıyoruz

VİDEO - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka: Kadınlara imkân için uğraşıyoruz
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Kadına Şiddette Son” etkinliği kapsamında Diyarbakır’a geldi.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER-CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Kadına Şiddette Son” etkinliği kapsamında Diyarbakır’a geldi. Ziyaretle öncesi Tigris habere konuşan Nazlıaka, “Artık yeter. Biz kadını kuluçka makinesi gibi gören sadece kadına annelik üzerinden tarif yapan, anneliği en büyük kariyer olarak sunup anne olmayan kadın yarımdır diyen anlayışı reddediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kadın Kolları Başkanlığı’nın İstanbul Sözleşmesi'ni yurda anlatmak için “Kadına Şiddete Son” sloganı ile yola çıkan “Yaşam Hak Otobüsü” Diyarbakır'a geldi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka, parti olarak başlattıkları “Kadına Şiddete Son” etkinliği çerçevesinde Diyarbakır'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Tigris habere değerlendirmelerde bulundu.

Kadınlar için 81 ili dolaşıyoruz

Türkiye’nin 81 ilini dolaşarak kadınlarla bir araya geldiklerini ifade eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Programımız kapsamında Diyarbakır’dayız. Burada kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürüttüğümüz bir projemiz var. 2020 yılında genel merkezimizde İstanbul Sözleşmesinin bir maddesi olan çağrı merkezini kurmuştuk. Bizi arayan herkese ücretsiz hukuki danışmanlık, ücretsiz psikolojik danışmanlık, CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde barınma ihtiyacının karşılanması ve bir takım odalar ile yaptığımız protokoller çerçevesinde, şiddet mağduru kadınlara ya da istismara uğramış olan çocuklara ve ailelerine burs imkânı gibi bir takım olanaklar sunmaya çalışıyoruz. Diyarbakır’da bazı protokoller imzalayacağız. Baro, odalar ve sivil toplum örgütleri bir araya geleceğiz. Aynı zamanda partimizin önemli projesi olan ve 7 ay sonra seçimlerden hayata geçireceğimiz aile destekleri sigortası hakkında konuşacağız” dedi.

Halktan kopan bir AKP var

Vatandaşlarla yapılan görüşmelerden sonra halk tarafından CHP’ye olumlu dönüşler olduğunu belirten Nazlıaka, “Biliyorsunuz iki gün önce Erdoğan buradaydı. Bu kentte olağan üstü bir hal durumu vardı. İktidar tarafından insanlara mitinge katlım için müthiş bir baskı yapıldı. Düşünün İl Milli Eğitim Müdürü ilçe milli eğitim müdürlerini arayarak onlara kendileri ile birlikte okul müdürlerinin mitinge katılmasını istedi. Bunlar yetmedi miting alanına gidildiğinde insanlardan fotoğraf istendi. Miting için adeta bir saadet zinciri kurulmuş oldu. İnsanlar kendi özgür iradesi ile bu mitinge katılmadı AKP usulü bir katılım sağlandı. Halktan kopan bir AKP var. Biz her zaman şunu söylüyoruz; sarayda oturanlar halkın elini tutamaz ve onların ne hissettiğini bilemez. Biz herkesin mutlu huzur içinde olacağı bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Kadınlara hükmetmeye çalışanlara inat mücadele edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde gündeme getirdiği 10-15 çocuk meselesini “Irkçılık” olarak değerlendirdiklerini söyleyen Nazlıaka, “Erdoğan, kadınlar üzerinden talimat verme özelliğini 20 yıldır sürdürüyor. Biz her seferinde buna isyan ediyoruz. Biz kadınlar yediğimize, içtiğimize, giydiğimize, kaç çocuk doğuracağımıza ve o çocukları nasıl dünyaya getireceğimize asla ve asla karışılmasın diyoruz. Ayrıca neden kadın bedenleri üzerinden siyaset yapıyor Erdoğan. Artık yeter. Biz kadını kuluçka makinesi gibi gören sadece kadına annelik üzerinden tarif yapan, anneliği en büyük kariyer olarak sunup, anne olmayan kadın yarımdır diyen bu anlayışı reddediyoruz. Kadına kendince hükmetmeye çalışanlara inat bizler eşit, özgür aydınlık bir Türkiye’yi kurmak için mücadele edeceğiz ve mutlaka kazanacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.