VİDEO-CHP’li Nazlıaka, Diyarbakır’dan mesaj verdi: 'Barışı inşa etmek istiyoruz'

VİDEO-CHP’li Nazlıaka, Diyarbakır’dan mesaj verdi: 'Barışı inşa etmek istiyoruz'
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Tahir Elçi’nin vurulduğu dört ayaklı minarenin ayaklarına karanfil bıraktı.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER-CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Tahir Elçi’nin vurulduğu dört ayaklı minarenin ayaklarına karanfil bıraktı, şöyle dedi: “O ülkemizin barış elçisiydi, onu anmak için buraya geldik. Biz de CHP olarak tüm ülkeye barışı inşa etmek istiyoruz.” Nazlıaka, Gaffar Okkan’ın vurulduğu yere de giderek karanfil bıraktı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka, parti olarak başlattıkları “Kadına Şiddete Son” etkinliği çerçevesinde Diyarbakır'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Nazlıaka, Tahir Elçi’nin katledildiği Dört Ayaklı Minarenin ayaklarına karanfil bıraktı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın vurulduğu Şehitlik Semtindeki anıta da çiçek bırakan Nazlıaka, parti binası önünde, halka hitap etti.

nazliaka-tigris.jpg

Tahir Elçi bu ülkenin barış elçisiydi

Nazlıaka, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin katledildiği, Dört Ayaklı Minare önündeki karanfil bırakma etkinliğine katıldı. Dört Ayaklı Minare önüne karanfil bıraktıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Nazlıaka, “Ülkemizin barış elçisi olan Tahir Elçi’yi anmak için buraya geldik. Tahir Elçi, hiç şüphesiz masumiyetin ve barışın timsaliydi. O gerçek bir insan hakları savunucusuydu. Kendisi gerçek bir demokrattı. Laik ve demokratik bir Türkiye’yi savundu. Cumartesi annelerinden tutun Roboski ailelerine kadar bütün davalarda ailelerin yanındaydı” dedi.

Nazlıaka, Dört Ayaklı Minare önünde yaptığı konuşmadan sonra, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın vurulduğu Şehitlik Semtindeki anıta da çiçek bıraktı.

1.jpg

“Diyarbakır halkı barış içinde yaşıyor”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’a geldiğinde kaldığı yer olan Gazi Köşkünü ziyaret etti, burada kısa bir açıklama yaptı. Nazlıaka, “700 yıllık tarihi olan Gazi Köşkündeyiz. Burayı gezerken duygusal anlar yaşadık. Buraya gelerek tarihte bir yolculuk yapmış olduk. Atatürk ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ şiarını bizlere bıraktı. Bizlerde bu şiarla ülkemizin her yerinde barışı inşa etmeye çalışıyoruz. Biz bu ziyarette gördük ki Diyarbakır halkı bir biriyle barış içinde yaşıyor. Önemli olan bu barışı ülkenin her yerinde yaygınlaştırabilmek” dedi.

“AKP’nin açılışları karın doyurmuyor”

Parti binası önünde vatandaşlara hitap eden Nazlıaka, “ Size Ankara’dan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdim. İki gün önce Erdoğan’da buradaydı. Erdoğan, buraya gelecek diye gene müthiş bir gerilim oldu. Ne yazık ki içinde bulunduğumuz dönemde parti devleti her yere hakim olmuş durumda. Bu nedenle üzülerek söylüyorum, maalesef valiler, il başkanı gibi davranıyorlar. AKP’nin halkta bir karşılığı kalmadı artık. Bu gerçekliği kabul etsinler. Biz sokak, sokak dolaşıp halk ile bir araya geliyoruz. Ama AKP’liler kamu personelini kullanıyor. Artık halktan korkan bir parti var. Erdoğan burada açılış yaptı, açılışlar insanların karnını doyurmuyor. Artık halkın içinde bulunan CHP var. ” dedi. Nazlıaka, CHP Diyarbakır İl binası önünde yaptığı konuşmanın ardından, sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum