VİDEO - Demirtaş, ‘İtham manifestosu’ açıklayacak

VİDEO - Demirtaş, ‘İtham manifestosu’ açıklayacak
 Özel Haber
Dün babasını kaybeden Selahattin Demirtaş, ‘siyasi rehine’ tutumu nedeniyle cenazeye katılmayacağını açıkladı.

TİGRİS HABER - Dün babasını kaybeden Selahattin Demirtaş, ‘siyasi rehine’ tutumu nedeniyle cenazeye katılmayacağını açıkladı. Kobani davası nedeniyle yarın duruşmaya çıkacak olan Selahattin Demirtaş, savunmadan çok kendisi gibi tutuklular adına bir itham manifestosu açıklayacak.

Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş için bugün taziye kuruldu. Ailesi ve yakınları Liceliler taziye evinde taziyeleri kabul ediyor. Taziyeye katılan avukatı Mahsuni Karaman, Demirtaş’ın cenazeye katılmama kararı ve uyarın çıkacağı Kobani duruşması ile ilgili konuştu.

Kimseye borcu yok, borcu halkına, babasına

Karaman, Demirtaş’ın savunmadan çok bir itham manifestosu niteliğinde konuşacağını belirterek şöyle dedi;

“İnsanlar her yerde yasını tutabilir. Sayın Demirtaş, kendi hücresinde yasını tutuyor. Yarın kobani duruşması var, bu duruşmaya katılacak. Geçen haftadan itibaren davaya ilişkin savunmasını yapmaya başlamıştı. Buna çok savunma demek mümkün değildir. Aslında bu bir ithamdır. Bir suçlamadır. Sayın Demirtaş, tarihe not düşecek savunmalar yapıyor. Kendisi yarın da duruşmaya katılırken, tarihe not düşmek için, savunmasını halkına ve Tahir Amcaya yapacaktır. Kendisinin bunlara borcu vardır. Demirtaş’ın kendisini rehin tutanlara karşı savunma yapması söz konusu değil. Onlara karşı bir itham manifestosu hazırlayacaktır. O nedenle bu duruşma önemli. Yarın ki duruşmaya hem meslektaşlarımızı, sivil toplum örgütlerini, halkımızı, siyasi parti üye ve yöneticilerini Sincan cezaevine bekliyoruz. Böylesi bir günde destekleri bizim için önemli olacaktır. Sayın Demirtaş’ı ve bizleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz.”

Tahir Demirtaş’ın vefatı ve cenaze töreni ilşe ilgili de görüşlerini sorduğumuz Avukat Mahsuni Karaman, “Tahir amcamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Tahir Demirtaş, yetiştirdiği evlatlar ile bu halka, Kürt halkına olan borcunu ziyadesiyle ödemiştir” dedi.

Karaman, Demirtaş gibi çok sayıda cezaevlerinde haksız, hukuksuz tutulanların olduğunu onlarında yakınlarını kaybettiklerine vurgu yaparak şöyle dedi;

“Sayın Demirtaş, 7 küsur yıldır siyasi rehine olarak Edirne cezaevinde kalıyor. Bu acılı gün de elbette ki her evlat gibi babasına karşı son görevini yapmak isterdi. Ama gelin görün ki bu 7 yıllık siyasi rehinelik sürecinde sadece Demirtaş değil, Gülten başkan ve Figen başkan gibi kobani dosyasından yargılanan onlarca müvekkilimiz yakınlarını kaybettiler. Bu süreç aynı zaman da rehin alıp gıdım gıdım bir şekilde rehin alınanları ve yakınlarını zehirlemeye benziyor.

Maalesef bu ölümlerin altında yaşanan trajedilerin altında biz aslında bu siyasal baskıların ve rehin alma durumlarının çok büyük etkisi olduğunu düşünüyoruz. Tahir amca da bildiğiniz üzere kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Tahir amca yaşanan evlat özlemi ve bunca sıkıntı nedeniyle daha erken yaşta vefat etti.

Rehin tutanlara minnet etmedi

Bütün bu dediklerimin üzerine Sayın Demirtaş’ın kalkıp klasik bir tutukluymuş gibi ceza infaz kanunundaki herhangi bir hakkı kullanması elbette ki mümkündü. Talepte bulunsaydı muhtemelen getirilirdi. Ama sayın Demirtaş bu siyasi rehinelik durumuna da vurgu yaparak, HDP’ye, kendi arkadaşlarına, siyasetçilere yapılan o baskıyı da gözeterek kimseye minnet etmemek adına, yani kendisini siyasi rehine olarak tutanlara da minnet etmemek adına böyle bir siyasi tutum sergiledi.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.