VİDEO - Dicle Üniversitesi'nin uzaktan eğitim kararını öğrencilere sorduk

VİDEO - Dicle Üniversitesi'nin uzaktan eğitim kararını öğrencilere sorduk
Diyarbakır Dicle Üniversitesi, pandemi nedeniyle uzaktan eğitim yapma kararı aldı. Tigris Haber olarak D.Ü’nün aldığı kararı öğrencilere sorduk. Uzaktan eğitim karana destek verende karşı çıkan da oldu.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin açılış tarihiyle ilgili takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istediğini duyurmasının ardından, Sağlık Bakanlığı güz döneminde üniversitelerin uzaktan eğitimle yapılmasını önermişti. Açıklamaların ardından birçok üniversite uzaktan eğitim kararı alırken, Dicle Üniversitesi’nde de uzaktan eğitim dönemi başlayacak.

Uzaktan eğitim kararı yerinde

Dicle’de okuyan öğrencilerden Faruk Karabel, bu aşamada biraz daha dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek, “Herkes biraz önlemini anlamaya başladı. Geçen dönem Pandemi’nin başlangıcı olduğu için şoku atlatamadık. Ama şuan kanımca daha etkili daha uzun vadeli önlemler alınıyor. Eğitim zaten yüz yüze olmalı ama öte taraftan Pandemi’den dolayı sağlığa öncelik verildiğinden dolayı uzaktan eğitimi tercih etmeleri bence iyi yani bence olumlu bir şey “dedi.

Yapılması gereken buysa söylenecek bir şey yok

Dicle Üniversitesi öğrencilerinden Berfin Selen, ‘Şu süreçte belki olması gereken online eğitimdir. Ama normal şartlarda kesinlikle online eğitim asla geliştirici olmuyor. Bence çünkü biz üniversiteyi biraz da atmosferi için geliyoruz, sosyalleşmek için geliyoruz. Yani evin içinde oturarak bunların hiçbirini elde edemiyoruz. Üniversitenin atmosferi çok farklı, ortamı çok farklı yani online eğitimi çok sevmiyorum: Ama yapılması gereken şey şuan buysa çokta söylenecek bir şey yok. Sağlıklı olan neyse tabi ki onun yapılması gerekiyor “dedi.

dicle.jpg

Hem avantajları hem dezavantajları var

Üniversite öğrencilerinden Şevval Bilgin, “Dezavantajları olduğu gibi avantajları da var. Avantajlara baktığımız zaman; büyük bir sürüklasyon meydana gelecek. Eğer üniversiteler açılırsa aslında iş yerlerinin açılması gibi bir durum değil. Üniversitelerin açılması demek bir sürü öğrencinin bir anda başka şehre, eğitim gördükleri yerlere gitmesi demek. Aynı zaman da ekonomiye katkısı var, açılmaması da ekonomiyi kötüyü etkiliyor. Aynı zaman da öğrencileri de olumsuz etkiliyor. Yani hem avantajları hem de dezavantajları var “dedi.

BESYO’yu telefondan nasıl öğrenebiliriz

Dicle’de okuyan bir diğer öğrenci Büşra Dursun ise, “Online eğitimde avantaj görmüyorum kesinlikle. Yüzde yüz dezavantaj. Çünkü BESYO’yu telefondan nasıl online öğrenebiliriz. Çok saçma bir yöntem bu. Spor salonda değil de telefonda öğrenmek verim almak kesinlikle olanaksız. Bir gelişme kat edemeyiz. Birinci sınıflar için durum çok daha zor. Sistemi bilmiyoruz, yol yöntem bilmiyoruz, web siteleri hakkında bir bilgimiz yok. Ve ayrıca online eğitim almak için olanağı olmayan arkadaşlar ne yapacak bilmiyorum “diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.