VİDEO - ‘Diyarbakır Ciğerine lezzet veren aşktır’

VİDEO - ‘Diyarbakır Ciğerine lezzet veren aşktır’
25 yıldır sokakta ciğer lezzetine aşk katan Sadullah Karabulut Babasından ve amcasından öğrendiği ciğerciliği sokakta Ocak başında sürdürmeye devam ediyor.

Haber Kamera/ Şirvan Oktay Görer

TİGRİS HABER - 25 yıldır sokakta ciğer lezzetine aşk katan Sadullah Karabulut Babasından ve amcasından öğrendiği ciğerciliği sokakta Ocak başında sürdürmeye devam ediyor. Şehrin birçok semtinde hem seyyar ciğerci tezgâhlarına hem de hemen her caddede birkaç ciğerciye rastlamak mümkün.

diyarbakir-ciger-revacta-1.jpegLüks tüketim yemeği

Ciğerin artık lüks tüketim ürünü haline geldiğini belirten Cigeristan işletme sahibi Sadullah Karabulut, “Eskiden ciğer fakir yemeği iken şimdi lüks tüketim ürünü haline geldi. Son aylardaki zamlar nedeniyle ciğer fiyatlarında hem bizi hem tüketiciyi kötü etkileyen artışlar meydana geldi.

diyarbakir-ciger-revacta-4.jpeg

İki kentin ciğer farkı

Karabulut, Şanlıurfa ciğerini tatmadım hiç ama izlediğim videolara göre ufak ufak doğranırken, Diyarbakır'ın daha iri doğranır. Urfa kebabında isot, Diyarbakır ciğerinde kırmızı pul biber kullanılır. Her ikisinin de kendine has bir tadı var ama Diyarbakır ciğerinde Aşk var, Sanat var, Kültür var, Tarih var, yani ciğer kebabı neredeyse şehrin kimliği ile özdeşleşmiş durumda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum