VİDEO - Diyarbakır ikinci tur için mesaj verdi: Gerekeni yapacağız!

VİDEO - Diyarbakır ikinci tur için mesaj verdi: Gerekeni yapacağız!
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu değerlendiren Diyarbakırlı yurttaşlar, ülkenin değişime ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı ‘Gereğini yapacağız’ mesajı verdi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu değerlendiren Diyarbakırlı yurttaşlar, ülkenin değişime ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı ‘Gereğini yapacağız’ mesajı verdi. Akademisyen Vahap Coşkun ise, Cumhur İttifakının aldığı yüksek oydan dolayı psikolojik bir üstünlük elde ettiğini ifade ederek, Türkiye siyasetinde milliyetçilik dalgasının yükseldiğini söyledi.

Tigris Haber olarak Diyarbakırlı yurttaşlar ve Akademisyen-Sosyolog Vahap Çoşkun ile 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuştuk.

Türkiye’de güçlü bir milliyetçi dalga söz konusu

Cumhur ittifakı açısından 14 Mayıs seçimlerinin bir başarı olduğunu ifade eden Akademisyen-Sosyolog Vahap Çoşkun, şunları dile getirdi: “21 yıllık iktidarına rağmen Cumhur ittifakının hem milletvekili seçimlerinde hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50’ye yakın oy alması bu anlamda kendileri için büyük bir başarı. İktidarın yıpranmışlığına rağmen halkın yarısının desteğini arkasında tutması onlar için çok önemli. Erdoğan açısından baktığımızda 2002 yılından beri seçim kazanan siyasal bir aktör. Bu açıdan baktığımızda Erdoğan ve Cumhur ittifakının 14 Mayıs seçimlerini kazanan taraf olduğunu söylemek mümkün. Muhalefet açından baktığımızda olumsuz bir tablo ortaya çıkıyor. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında 4 puanlık bir fark oluştu. Bu durum 2’nci tur açısından AKP ve Erdoğan’a psikolojik bir üstünlük sağladı. Gerek Erdoğan’ın başarısı gerekse MHP’nin aldığı oylara baktığımızda Türkiye siyasetinde güçlü bir milliyetçi dalganın olduğunu görüyoruz. 2’nci turda yarışacak iki aday yoğunluklu olarak milliyetçi seçmenin kendilerini desteklemesi yönünde bir siyaset kurmaya çalışacaklardır.”

Umarım seçim sonuçları hepimiz mutlu eder

Ülkenin bir değişime ihtiyaç duyduğunu belirten Mehmet Emin Bektaş, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turda bitmesi gerekiyordu. 2’nci turda Diyarbakır halkı olarak gerekeni yapacağız. Dürüst ve vizyonu geniş olduğu için Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. Özgürlükçü ve demokrat bir insanın bu ülkeyi yönetmesi gerekiyor. Umarım bu seçimde oy çalma olayları olmaz ve sonuçlar hepimizi mutlu eder” ifadelerini kullandı.

Hangi aday vatandaşı ikna ederse seçimi o kazanır

Demokrasi açısından milletvekili seçimlerinin oldukça renkli geçtiğini söyleyen Remzi İleri, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Oy kullanacak seçmenin duyguları hemen değişebildiği için bunu gözden kaçırmamak gerekiyor. Vatandaş güven endeksine dikkat eder, güvendiği tarafa oy verir. Hangi aday vatandaşı ikna ederse seçimi o kazanır. Muhalefetin seçimi kazanması için iyi bir hizmet sunmak zorunda” diye kaydetti.

HDP bu seçimde halkla birleşmedi

Muhalefetin ikinci turda seçimi kazanması gerektiğini belirten Mehmet Eri, “İktidar seçimin ikinci tura kaldığını sanki biliyormuş gibi hareket ediyordu. İktidar bir senaryo ortaya koydu ve genele yayılmış bir zaferi ikinci tura bıraktı. Zaten ıslak imzalardan ve çalınan oylardan bu seçimin kesinlikle şaibeli olduğu ortadadır. Bu durumu CHP, YSP ve bütün halklar bunu kabul etmemelidir. Bu durumu kabul edersek bu iktidara 5 yıl daha katlanmak zorunda kalacağız. Bütünüyle topu iktidara atmak yerine insanın kendisine bakması da gerekiyor. Özelikle Yeşil Sol Parti’nin aday tercihi çok yanlıştı. HDP genel merkezi Türkiyelileşme projesini alıp Türkiye İşçi Partisi’ne teslim etti. Bu yanlıştan dolayı kendi seçmenine hesap vermek zorundalar. HDP bu seçimde halkla birleşmedi” diye konuştu.

Hizmetlerinden dolayı Erdoğan’ı destekliyorum

AK Parti’nin hizmetlerinden dolayı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ı desteklediklerini ifade eden Zakir Turuz isimli vatandaş, “İkinci turda da Erdoğan’ı destekliyorum. Daima hepimize iyi gelmiştir. Hizmetlerinden dolayı kendisinden çok memnunuz. Biz her zaman Erdoğan’ı desteklemek istiyoruz. Bu turda da kazanacağına inanıyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.