VİDEO - Diyarbakır otogarında çalışanlara ve yolculara büyük eziyet

VİDEO - Diyarbakır otogarında çalışanlara ve yolculara büyük eziyet
Günde 2 bini aşkın yolcunun kullandığı Diyarbakır Otogarı’nın klimaları yıllardır çalışmıyor. Yolcular ve yazıhane çalışanları 41 dereceyi aşan sıcaklıkta vantilatörlerle serinlemeye çalışıyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki 3 adet giriş- çıkış kapısı müfettiş raporlarıyla teke düşürüldü.  Mevzuat gereği yapılan bu değişiklikten sonra, kapılara giydirme yapıldı. Ancak giydirme şeffaf olmadığı için, otogarın içinde karanlık ve kasvetli bir hava oluştu. Günde yaklaşık 2 bin yolcunun seyahat için kullandığı otogarda yapılan bu değişiklik yazıhane çalışanlarını da zor durumda bıraktı. Çalışanlar ve yolcular otogarı “Kapalı Cezaevi” olarak niteliyor.tigris-haber-otogar.jpeg

5 yıldır klima yok

Giriş çıkış kapısının teke düşürülmesinin üzerine klimaların çalışmaması da eklenince, otogarın içinde hava almak adeta imkansız hale geldi. 41 dereceyi aşan Diyarbakır sıcağında otogar personeli vantilatörlerle nefes almaya çalışıyor. Tigris Haber’e konuşan Ömer Güntur, Diyarbakır sıcağında vantilatörün serinlik sağlamadığına dikkat çekti. 5 yıldır otogarda klimaların çalışmadığını dile getiren Güntür, “DİYAR AŞ döneminde otogar çok iyiydi. Klimalar çalışıyordu. Güvenlik sıkıntısı yoktu. Temizlik sıkıntısı yoktu. Şuan cezaevinde gibiyiz. İçerisi havasız, sıcak. Hayvanı bağlasan durmaz” dedi.

Yazıhane çalışanı Sıddık ve Mehmet Güntür da benzer sıkıntıları dile getirerek, kapılar kapalı kalsa dahi klimaların bir an önce devreye girmesini istedi.

tigris-haber-otogar2.jpg

Otogar sorumlusu: Tadilat var

Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali Sorumlusu Feyzi Yazar, kapıların denetim sonucu hazırlanan raporlar doğrultusunda kapatıldığını söyledi.

tigris-haber-otogar3.jpg

Kapıların geçen yaz da kapalı olduğunun altını çizen Yazar, şikâyetlerle ilgili şunları söyledi:

“Bu kapılar geçen yıldan bu yana kapalı. Daha önce camlar kırıldı. Bir hafta önce kırılan camları yeniledik. Dün itibariyle giydirme yapıldı. Bu giydirmenin çok şık durmadığının farkındayız. Dışarıdan bakınca estetik de durmadı. Değiştirip, şeffaf malzeme ile yeniden giydirme yapacağız. Klimalarla ilgili ise, genel bir tadilata gidildi. Komple boya badana yapılıyor. Çatıların izolasyonu yapılıyor. Tadilat biterse klimalar açılacak. Ancak tadilatın ne zaman biteceğini bilemiyorum. Klimalar için hangi sistem seçilecek bilemiyorum.”(GÖNÜL MORKOÇ-Özel Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.