VİDEO - Diyarbakır, tarihi mekânlarıyla ilgi odağı haline geldi

VİDEO - Diyarbakır, tarihi mekânlarıyla ilgi odağı haline geldi
Diyarbakır denilince akla ilk olarak 5,5 kilometre uzunluğundaki dünyanın en büyük surları gelir. Bu Diyarbakır’ın dışarıdan bakıldığında ilk göze çarpan görüntüsü.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Bir de Surların kapısından içeriye girildiğindeki göze çarpanlar, gezip gördükten sonra görülenler elbette ki anlatılacak gibi değil.

ongozlu-kopru-1.pngOngözlü Köprü ve hevsel bahçeleri Diyarbakır surlarının hemen yanı başında, kente ilk görüşte göze çarpan tarih güzelliği. Özellikle hafta sonları iğne atsan yere düşmez misalli, ongözlü köprü çevresi adeta insan kaynıyor.

Dicle’nin ‘gelin’ gibi süzülüşünü demli çay içerken izleyenlerin yanı sıra, balık tutanlar, halay çekenlerin şenlendirdiği 10 gözlü köprünün üstünden karşıdan karşıya geçmekte ayrıca bir zevk.

ongozlu-kopru-3.jpg

Ya yeni evlenen çiftlere ne demeli?

Onlarda dünya evine girmeden bu güzelliklere tanıklık ediyor. Yeni evlilerin geleneksel uğrak yeri olan 10 gözlü köprü, tarihin tanıklığını sunuyor onlara.

ongozlu-kopru-2.jpg

Yerli yabancı turistlerin, yeni evlilerin, balık tutanların, kahvaltı ve yemek için gelen binlerce kişinin hafta sonları adeta ortak mekânı oluyor on gözlü köprünün kendisi ve çevresi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum