VİDEO - Diyarbakır’da az hasarlı bina orta hasarlıya çevrildi

VİDEO - Diyarbakır’da az hasarlı bina orta hasarlıya çevrildi
Maraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da Huzur Evleri Mahallesinde bulunan Mirtaş 2 apartmanı az hasarlı olarak kayıtlara geçerken, 2 hafta önce orta hasarlı olarak kayıtlara geçti.

Serhat Özdemir

TİGRİS HABER - 11 ili etkisi altına alan 7.7 ve 7.6’lık depremlerde kentte 1’i boş 7 bina yıkıldı birçok bina ise hasar aldı. Kent genelinde ise 414 kişi hayatını kaybetti, 912 kişi de yaralandı. Huzurevleri Mahallesi Dr. Sıtkı Güral Caddesi üzerinde yer alan 36 daire ve birçok iş yerinin de bulunduğu Mirtaş 2 apartmanın yıkıcı depremlerden sonra yapılan incelemelerde ‘az hasarlı’ olarak kayıtlara geçti. İddialara göre bir süre önce binada bulunan 4 ila 6 kiracının itirazları sonucu herhangi bir inceleme yapılmadan, ‘orta hasarlı’ olarak değiştirildi. Esnaf ve kiracılar ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirtirken, bu durumun biran önce yetkililer tarafından düzeltilmesi ve binana da inceleme yapılmasını talep etti. Bina sakinleri konuyla ilgili itiraz başvurusu yapmak istedi. İtirazların süresi bitmesi nedeniyle itirazlar kabul edilmeyerek, mahkeme yoluna gidileceği bina sakinleri tarafından belirtildi.

“Binaya 3 defa denetime geldiler”

Binanın zemin katında esnaf olan Nihat Yıldırım, binanın 3 defa kontrol edildiğini ve iş yerlerine gelmeden bina masa başında orta hasarlı olarak çevrildiğini ifade ederek, “Binaya 3 defa denetime geldiler. Az hasarlı verildi. Şuanda ise orta hasar olarak görünüyor. Denetime kimse gelmedi. Fakat şuan orta hasarlı olarak görünüyor. Bunu kaldırmalarını istiyoruz. Binamız az hasarlıdır. İş yerlerimiz olduğu için çalışıyoruz. Herhangi bir sıkıntı yoktur. Binadan 4 kişi Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gitmişler. Denetime geldiklerini görmedik. Dükkanlarımıza gelmeden sistemde direk orta hasar olarak geçmişler. Bunu istemiyor ve orta hasar durumunu kaldırmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum