VİDEO- Diyarbakır’da baz istasyonu gerginliği

VİDEO- Diyarbakır’da baz istasyonu gerginliği
Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağını fırsat bilen özel bir şirkete ait iş makineleri, Kayapınar İlçesi Nazım Hikmet Caddesi üzerindeki bir parkta baz istasyonu kurmak istedi. Vatandaşlar engel oldu.

TİGRİS HABER- Diyarbakır'da özel bir şirkete ait iş makinaları, bugün sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek Kayapınar ilçesinde bulunan Altınşehir ve Öncüsaray siteleri arasında yer alan yeşillik alana baz istasyonu kurulması için kazı çalışması başlattı.

Sokağa çıkma yasağını fırsat bildiler

Kazı çalışması sırasında durumu fark eden site sakinleri duruma tepki gösterdi. Vatandaşların gösterdiği tepki kısa bir süre sonra tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine çok sayıda site sakini alanda toplanmaya ve kazı yapan iş makinesini engellemeye başladı. Vatandaşların gösterdikleri tepkiler üzerine iş makinaları kısa bir süre sonra alanı terk etmek zorunda kaldı.

Dilekçelerimizin cevabı beklenmedi

Site sakinleri, baz istasyonunun kurulmaması için Büyükşehir belediyesine dilekçe ile başvurmalarına rağmen şirket çalışanlarının yasağı fırsat bilip kazı yaptığını dile getirdi. Vatandaşlar, halk sağlığını tehdit eden baz istasyonlarına karşı çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.