VİDEO - Diyarbakırlı acılı aile adalet arıyor!

VİDEO - Diyarbakırlı acılı aile adalet arıyor!
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen kazada 6 yaşındaki Havin Apaydıncı hayatını kaybetti. Kazaya sebep olan taksi sürücüsü ise serbest bırakıldı. Aile, sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Şevval Filiz - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır Yenişehir merkez ilçesinde bakkala giderken taksi sürücünün çarpması sonucu ağır yaralanan Havin Apaydıncı hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan küçük kız kurtarılamadı. Havin Apaydıncıya çarpan taksi sürücüsü ise serbest bırakıldı. Taksi sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösteren acılı ailenin tek isteği adaletin yerini bulması.

Evlerinde Havin’in yasını tutan Apaydıncı ailesi Tigris Haber’e konuştu.

 “Yarın kızımın doğum günü ama havinin yası var”

 Hülya Apaydıncı küçük kızının ölümüne dayanmadığını ve ciğerinin yandığını, adaletin sağlanmasını istediğini ifade ederek, “Kocam kâğıt toplamaya gitti. Bizde çocuklarla kahvaltı yaptık.  Havin’in elinde 1 TL vardı. Ben ev işleriyle ilgilenirken Havin’in dışarı çıktığını görmedim. Havin dışarı çıkmış, içeride sanıyordum. Komşum çağırdı, “Aşağıda kaza olduğunu” söyledi. Bende Havin’in daha yeni burada olduğunu söyledim. Nasıl araba çarpabilir? Bana “korkma” dediler. Aşağısı o kadar kalabalıktı ki.  Aşağı indim yere baktığımda Havin’imin terliğini ve tokasını gördüm. O zaman dünyam yıkıldı. Bu benim Havin’im dedim. Kendimi kaybetmişim. Adalet istiyorum, kızımın katili cezasını bulsun.   Ömür boyu ceza verilsin. Bugün benim ciğerim yanıyor, başka annelerin ciğeri yanmasın. Yarın kızımın doğum günü ama Havin’imin yası var. Havin'imi benden aldılar”

havin-tigris2.png

 “Onların evlatları olsaydı ne olacaktı”

Havin Apaydıncı’nın babası Savaş Apaydıncı da, kızına çarpıp kaçan taksi sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteriyor ve şöyle konuşuyor: “Ben buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Onların evlatları olsaydı ne olacaktı? Bu yol çift yönlü bir yol veya yaya geçidi olabilirdi.  Ticari araçlar 5 TL kazanayım diye hız yapıyor, gelip burada çocuğumu eziyor. Olay yerini terk ederek kaçıp gidiyor. Başkaları gelip kızımı hastaneye götürüyor. Taksi sürücüsünü serbest bırakıyorlar. Bu nasıl bir insanlık? Nasıl bir canilik? İnsanlığa sığmaz. Evladıma kıyıp yerde bırakıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, ben adalet istiyorum.”

 “Dayanamıyoruz bu acıya artık”

 4 çocuk babası olan Savaş Apaydıncı, mezarlıkta kızının tek başına kalmaması için her gün mezarlığa gittiğini söyleyerek, “Sürücü serbest bırakılmasa, cezaya çarptırılsa, tutuklansa en azından bir nebzede olsa içimiz soğurdu. Artık işi gücü bırakmışız, vaktimizi mezarlıkta geçiriyoruz.  Mezarlıkta kızımızı yalnız bırakmak istemiyoruz.  Artık dayanamıyoruz bu acıya” diye konuştu.

havin-kaza-tigris1.png

“Benim kardeşimi öldürdüler”

Küçük kardeşinin ölümüne neden olan sürücünün serbest bırakılmasına üzülen havinin ablası da şunları söyledi: “ Benim kardeşimi öldürdüler. Benim kardeşim şuan toprağın altında. O taksi hızla geliyor ve kardeşime çarpıyor. Lütfen, adalet istiyoruz.”

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.