VİDEO - Diyarbakırlı doktordan çocuğu olmayan kadınlara doğum müjdesi

VİDEO - Diyarbakırlı doktordan çocuğu olmayan kadınlara doğum müjdesi
 Özel Haber
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op.Dr. Cihan Bademkıran, rahimdeki myom ve poliplerin alınması halinde kadınların çocuk sahibi olabildiklerini söyledi.

Ramazan YAVUZ- Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası olan Doğum Hastanesi’nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Cihan Bademkıran, kadınların çocuk sahibi olmalarını engelleyen rahimdeki myom ve poliplerin karın açılmadan ve rahim alınmadan Histeroskopi aletini kullanarak başarılı ameliyatlara imza atıyor.

Op.Dr. Cihan Bademkıran, bölge il ve ilçelerinden gelen kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorlara, kadınların çocuk sahibi olmalarını engelleyen rahim içindeki Myom ve Poliplerin ağır ameliyatlara gerek kalmadan Histeroskopi aletiyle alınmasıyla ilgili kurs verdi. Op.Dr. Cihan Bademkıran, rahimdeki myom ve poliplerin alınması halinde kadınların çocuk sahibi olabildiklerini söyledi.

doktor-gazi-yasargsil-2.jpegMyom ve polipler çocuk sahibi olmayı engelliyor

Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası olan Doğum Hastanesi’nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Cihan Bademkıran, kadınların çocuk sahibi olmalarını engelleyen rahimdeki myom ve poliplerin karın açılmadan ve rahim alınmadan Histeroskopi aletini kullanarak başarılı ameliyatlara imza atıyor. Diyarbakır’ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorlara Op.Dr. Cihan Bademkıran, Histeroskopi aletinin kullanımıyla ilgili Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi salonunda 8 saat süren kurs verdi. Op.Dr. Cihan Bademkıran, kursta Histeroskopi aleti ile ameliyatta başarılı olma şansını arttırmak için yapılması gerekenler konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Kursa katılan doktorlar ayrıca Op.Dr. Cihan Bademkıran’ın Histeroskopi ile yaptığı bir ameliyata da katılarak uygulamalı olarak takip etti.

Kursta konuşan Op.Dr. Cihan Bademkıran, Histeroskopi yöntemiyle, kadınların rahminde oluşan ve çocuk sahibi olmalarını engelleyen Myom ve Poliplerin 10-15 dakikalık bir müdahale ile temizlendiğini söyledi.

doktor-gazi-yasargsil-4.jpeg

Kadınlar adet kanamalarına dikkat etmeli

Kadınların adet kanamalarına dikkat etmesi gerektiğini ve parçalı, pıhtılı kanamalarda derhal doktora başvurmalarını isteyen Op.Dr. Cihan Bademkıran, “Histeroskopi rahim içini görüntülemek ve rahim içi patolojileri tedavi etmek için kullanılan alettir. Rahim içinde polip( et parçası) ve Myom olduğunda 10 günden 3 aya kadar uzanan parçalı pıhtılı adet kanamalarına sebep olur. Bu nedenle kadınlar adet kanamalarında dikkatli olmalı. Histeroskopi ile bunları alıyoruz. Histeroskopi olmazsa bunlar karından açılıp ya o parçalar alınır yada rahim alınmak zorunda kalınır. Histeroskopi’de herhangi bir kesi yapılmaz. Direk vajenden rahim içine girilir. Bu myom ve polipler aynı zamanda çocuk sahibi olmayı engeller. Rahim içinde perde veya kayıp spiralli almamızı sağlar. Bu myom ve polipler alındığında kadınların çocuk sahibi olmaları da sağlanmış olur” dedi.

Kurstan sonra bölgeden gelen doktorlar, Op. Dr. Cihan Bademkıran’a teşekkür ettikten sonra toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum