VİDEO - Diyarbakırlı görme engelli genç yardım bekliyor

VİDEO - Diyarbakırlı görme engelli genç yardım bekliyor
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Huzur Evleri mahallesinde yaşayan görme engelli lise öğrencisi Abdulmütalip Katar, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için tedavi olamıyor. Çocuklarının tedavisi için 60 bin liraya ihtiyaç olduğunu belirten aile, yetkililerden ve duyarlı yurttaşlardan yardım bekliyor.

Haber: Yılmaz Yiğitler 

TİGRİS HABER - Eğitim ve Öğretimden geri kalmak istemeyen Abdulmütalip Katar, bir an önce tedavi olmak istiyor. Katar, hayatın her alanında zorluk çektiğini ve bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini ifade ederek, şunları konuştu;

 “Sağ gözüm hiç görmüyor. Sol gözümde az görüyor. Bu durum hayatımın her alanını etkliyor. Özelikle de eğitim konusunda. Okumakta zorluk çekiyorum. Yazılar küçük geliyor. Derslerden geri kalıyorum. Tahta ki yazıların hepsi küçük geliyor. Gözlerimden dolayı yazı da yazamıyorum. Çok sıkıntı yaşıyorum. Arkadaşlarım gibi dışarı çıkıp rahat bir şekilde gezip oyun oynamak istiyorum. Yetkilerden yardım talep ediyorum.” 

engelli-tigris1.png

“Oğlumu tedavi edemiyorum”

Görme Engelli gencin babası Mehmet Ercan Katar’da kanser hastası. Geçtiğimiz günlerde işten çıkarıldığını söyleyen baba Katar, maddi durumunun iyi olmadığını belirterek, oğlunun tedavisi için 60 bin liraya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Evini bile zor geçindirdiğini ifade baba Katar, “Şu an işsizim. Geçinmekte zorlanıyorum. Evimi geçindiremiyorum. Ayrıca oğlum da gözünde rahatsız. Bir gözü görmüyor, diğer gözü de çok az görüyor. Ameliyat olması lazım. Tedavi olması için geçen sene hastaneye götürdük. Tek gözü için 30 bin lira istediler. İki gözünün de tedavi olması için 60 bin lira para gerekli. Masraflarla birlikte 70 bin TL para istiyorlar. Maddi durumum olmadığı için oğlumu tedavi edemiyorum. Sigortamız da yok. Şu anda çaresizim. Bir firmada çalışıyordum, pandemiden dolayı beni işten attılar. İş yerinde zaten sigortasızdım. Tüm yetkililerden yardım talep ediyorum. Valilikten, belediyeden, yardımsever yurttaşlardan” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.