VİDEO - Diyarbakırlılar: Erdoğan önce ekonomiye çözüm bulsun!

VİDEO - Diyarbakırlılar: Erdoğan önce ekonomiye çözüm bulsun!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a gelişi ile ilgili konuşan vatandaşların ortak gündemi ekonomi oldu.

Mahsum Rençber-Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a gelişi ile ilgili konuşan vatandaşların ortak gündemi ekonomi oldu. Tigris Haber olarak Diyarbakırlı vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklentilerini sorduk, “Öncelikli olarak ekonomik sıkıntılara çözüm bulsun” dediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Ekim Pazar günü 140 projenin açılışını yapmak için Diyarbakır’a gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin Surların restorasyonundan tamamlanan yollara, Dicle Nehri’ni koruyacak atıksu arıtma tesisine, sokak sağlıklaştırma projelerinden, ilçelerdeki millet bahçelerinin de arasında bulunduğu yapımı tamamlanan 13 çalışmanın açılışını İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirecek. Tigris Haber’e konuşan Diyarbakırlı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yaşadıkları ekonomik sorunlar için çözüm isterken kette yaşanan işsizliğin bitilmesini talep etti.

Sorunlarımız dinlesin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentti sık, sık ziyaret etmesi gerektiğini ifade eden Seyithan Çapan, “Cumhurbaşkanımızın her zaman bizleri ziyaret etmesi lazım. Gelip burada yaşayan halkın sorunları dinlemesi ve bu halkı zor duruma sokan zamlarla ilgili taleplerimizi dilemesini istiyoruz. Kentte yaşanan işsizlik ve ekonomik sorunlarımızı yakından ilgilenmesini talep ediyoruz. Bugün geçlerimizin çoğu işsiz. Gençlerimiz uyuşturucu bağımlısı oldu. Gençlerimiz bu bataklıktan kurtarsın biz bunları istiyoruz. Gençlerimiz bu ülkenin geleceğidir. Devletimiz bu soruna el atmasını istiyoruz” dedi.

Önce sorunlarımız çözünler

20 yıldır kent insanın yaşadığı sorunların çözülmediğini belirten Mehmet Çelebi ise, “Cumhurbaşkanı gelip gelmemesinin bir önemi yok. Kendisini 20 yıldır her gün görüyoruz, ama bir çözüm yok ortada. Kendisinden hiçbir talebimiz yok. Artık bir umudumuz kalmadı” dedi.

Yaşanan ekonomik nedenlerden dolayı “Hiçbir umudumuz kalmadı” diyerek tepkisini gösteren Birgül Çelebi ise, “Gerçekten yeter artık çocuklarımız yoksulluktan perişan oldular. Nereye kadar böyle devam edecek. Söylenecek o kadar çok şey var ki. İnsanlar artık perişan haldeler önce bu sorunları çözsün ondan sonra gelsin” dedi.

Evimize ekmek götüremez olduk

Cumhurbaşkanın insanların huzuru için çalışması gerektiğini söyleyen Hacı Çapan, “Cumhurbaşkanımız insanları için bir şeyler yapmaya çalışıyor ama izin vermiyorlar. Kendisinden tek talebimiz yoksul insanların derdini dinlesin. İnsanlar artık kendi evine ekmek götüremez hale geldi. Artık fırsatçılardan ah çekiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan ekonomiyi düzeltmesini istiyoruz” dedi.

Kentimize gelmesinden dolayı mutluyuz

Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a gelmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Latif Baltacı, “Mitingine gideceğiz ona destek vereceğiz. Diyarbakırlı bir vatandaş olarak kendisinden hayat pahalılığından dolayı insanların yaşadığı sorunları çözmesini istiyoruz. Bizim için en önemli konu ekonomik sorunlardır” dedi.

İnsanların sorunları için çözüm bulsun

Diyarbakır’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın insanların dertlerini dinlemesi gerektiğine dikkat çeken bir vatandaş ise, “Kendisinin kentimize gelmesinden memnunuz. Bizim en büyük sorunumuz ekonomidir. Bizim bu sorunumuz çözülsün, sadece bunu istiyoruz kendisinden. Cumhurbaşkanımız gerçekten bir dünya lideridir. Bizim sorunlarımızı sadece o çözebilir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum