VİDEO - Diyarbakırlılardan, Türkiye kamuoyuna seçim çağırısı: Oylarımıza sahip çıkalım!

VİDEO - Diyarbakırlılardan, Türkiye kamuoyuna seçim çağırısı: Oylarımıza sahip çıkalım!
Diyarbakırlı yurttaşlar, seçim sürecinde sandıklarda yaşanan sorunlardan dolayı endişeli. Yurttaşlar, 14 Mayıs seçiminin ülke için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye kamuoyuna ‘Sandıklara ve oylarımıza sahip çıkalım’ çağrısı yaptı.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kaldı. Günler yaklaştıkça seçim ve sandık güvenliği konusu da ciddi tartışma konusu oluyor. Bu tartışmayı ortaya çıkaran sebepler ise geçmiş seçimlerde oy kullanımı sonrası yaşanan sorunlardan kaynaklanıyor. Siyasi partiler, yurttaşları oy kullanmak için sandıklara çağırırken duyarlı yurttaşlar da genel anlamda hem oylara hem de sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı. Böyle bir çağrı da Diyarbakırlılardan geldi.

Diyarbakırlı yurttaşlarla, kaygılarını ve sandık güvenliğini konuştuk.

Sandık müşahitleri görevlerini iyi yapmalı

Mevcut iktidarın yarattığı güvensizlik ortamından kaynaklı ülkede seçim güvenliğinin bir gerçeklik olduğuna dikkat çeken Deniz Polat, “Özelikle her seçimde oy çalma ve oy eksilikleri her zaman oluyor. Bu konuda en büyük sorumluluk biz yurttaşlara düşüyor. Herkes oy kullandığı sandığa çok iyi sahip çıkacak. Oylar sayılırken görevliler, müşahitler, oylar YSK’ya yetiştirilene kadar oy torbalarının yanından bir an bile ayrılmamalıdır. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması, oyları teslim alan araçların içleri iyice kontrol edilip oyların o şekilde teslim edilmesi gereklidir. Sandık müşahitleri görevlerini layıkıyla yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu

Maalesef seçim güveliği sorunu var

Oy kullanımı sırasında herkesin sandıklarına sahip çıkması gerektiğini ifade eden Sabri Elçi, “Seçim güvenliği sorunu maalesef var. Ben köyde yaşıyorum, biz oy kullandığımızda herhangi bir sorun olmuyor. Büyük şehirlerde partimizin çağrısıyla sandıklara sahip çıkacağız. Sandık görevlilerinin oyları dikkati bir şekilde incelemesi gerekiyor. Özelikle oy kullanımı sırasında oyu başka yerde olan kişilerin farklı yerlerde oy kullanmasına izin verilmemeli” diye ifade etti.

Bu seçim bizler için çok önemli

Uzun yıllardır Türkiye’de seçim güvenli sorunu olduğunu belirten Bayram Dakmancı, “Bizler artık her şeyin çok güzel olacağı günler istiyoruz. Son 10 yıldır çektiğimiz hiç bir şey kalmadı. Artık bu seçim bizler için çok önemli. Oyumuz bizim için namustur, herkes namusuna sahip çıksın” dedi.

Seçimin güvenliği için çalışacağız

Seçimlerin güvenli bir şekilde geçmesi için herkesi sandık başına çağıran Ali Sevinç, “Oylara sahip çıkmak için bir genç olarak sandık başında müşahit oldum. Oy kullanılırken bir sorun yok, asıl sorun oy kullanma işlemi bittikten sonra başlıyor. Her seçimde oyların çalındığını biliyoruz. Halk olarak gerekli tedbirlerimiz alarak bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Bu güvensizliğin tek sebebi iktidarın kendisinden kaynaklıdır. Ne olursa olsun bu seçimin güvenli bir şekilde geçmesi için elimizden geleni yapacağız” diye kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.